Danko zrušil DOD 2016 kvôli predsedníctvu, OĽaNO-NOVA v tom vidí len zámienku

NETKY.SK • 1 September 2016, 14:17 • 2 min
Danko zrušil DOD 2016 kvôli predsedníctvu, OĽaNO-NOVA v tom vidí len zámienku

BRATISLAVA - Tradičný každoročný Deň otvorených dverí (DOD) v Národnej rade (NR) SR sa dnes nekoná.

slovakia

left justify in out

Predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) ho výnimočne zrušil z dôvodu podujatí, ktoré súvisia s Predsedníctvom SR v Rade EÚ. Opozičné hnutie OĽaNO-NOVA vníma tieto argumenty len ako zámienku a pripúšťa, že za Dankovým rozhodnutím je strach z kontaktu s občanmi.

 

Argumenty o náročnej organizácii podujatí podľa OĽaNO-NOVA neobstoja, keďže dnes sa v budove NR SR žiadna z akcií nekoná. "Deň otvorených dverí v parlamente bol obľúbenou tradíciou, kedy sa ľudia mohli stretnúť s poslancami, prípadne im klásť aj nepríjemné otázky. Andrej Danko sa zrejme bojí kontaktu s občanmi, keď zrušil dlhoročnú tradíciu a ani neurčil náhradný termín. Nečudujem sa, veď počas svojho pôsobenia v parlamente pre občanov neurobil nič, len bojuje s horalkami, dvojbodkami v logu a hračkárskymi bankovkami," uviedla poslankyňa Veronika Remišová (OĽaNO-NOVA).

 

Podujatia, ktoré sa uskutočnia v piatok 2. septembra, sa navyše podľa Obyčajných nekonajú v NR SR, ale na Bôriku, v Redute, na ministerstve zahraničných vecí a na Bratislavskom hrade. "Nie je predsa možné, aby náš štát nebol schopný zorganizovať vo štvrtok DOD v parlamente a v piatok stretnutie expertnej pracovnej skupiny pre zmenu klímy na ministerstve zahraničných vecí," dodáva Remišová.

 

Šéfka komunikácie parlamentu Zuzana Čižmáriková pre TASR uviedla, že klubu OĽaNO-NOVA bolo už dávnejšie vysvetlené, že fyzicky sa nedajú zvládnuť dve významné akcie, ako je trojdňová medziparlamentná konferencia (2. až 4. 9.) na Bratislavskom hrade a DOD. "Máme stály počet zamestnancov, nedajú sa tak veľké podujatia stihnúť. Vôbec celý druhý polrok 2016 je poznačený obmedzeniami v budove parlamentu aj na Bratislavskom hrade. Na budúci rok 1. septembra DOD bude," dodala Čižmáriková. Bratislavský hrad spravuje Kancelária NR SR.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona