Predseda parlamentu Danko zakladá v Bratislave novú tradíciu: Vianočné trhy na Bratislavskom hrade

NETKY.SK • 15 November 2016, 14:00 • 2 min
Predseda parlamentu Danko zakladá v Bratislave novú tradíciu: Vianočné trhy na Bratislavskom hrade

BRATISLAVA – Popri historickom centre Bratislavy budú vianočné trhy už i na Bratislavskom hrade. Pod záštitou Kancelárie Národnej rady (NR) SR sa v jeho exteriéri po prvý raz uskutoční podujatie s názvom Advent na hrade.

slovakia

left justify in out

Cieľom predsedu Národnej rady SR Andreja Danka je založiť novú tradíciu, vysvetlila jeho hovorkyňa Eva Kliská. "Vo veľkých svetových metropolách okolie hradov a námestí daných miest žije, a to nielen bohatým kultúrnym, ale aj spoločenských životom," odôvodnil organizáciu vianočných trhov v tlačovej správe predseda parlamentu.

 

Danko je podľa jeho slov rád, že hrad a jeho nádvoria neostanú počas predvianočných dní pusté. Podujatie predseda parlamentu slávnostne otvorí počas prvej adventnej nedele (27. 11.) spolu s vedúcim Kancelárie NR SR Danielom Guspanom a primátorom Bratislavy Ivom Nesrovnalom.

 

Slávnostné otvorenie bude spojené s rozsvietením vianočného stromčeka pred budovou Národnej rady SR. Kancelária NR SR oznámila, že program Adventu na hrade bude každý deň až do 18. decembra. Súčasťou podujatia bude živý betlehem, hudobná produkcia a výzdoba. Návštevníci tu nájdu aj tradičnú medovinu, varené víno či kapustnicu. Víkendy majú byť podľa Kliskej bohaté na kultúrne akcie zamerané aj na rodiny s deťmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona