Danko vyzýva Maďariča, aby nerozbíjal koalíciu

NETKY.SK • 14 December 2016, 12:35 • 2 min
Danko vyzýva Maďariča, aby nerozbíjal koalíciu

BRATISLAVA - Predseda SNS a Národnej rady SR Andrej Danko vyzýva ministra kultúry a podpredsedu Smeru-SD Mareka Maďariča, aby nerozbíjal koalíciu.

slovakia

left justify in out

Výzvou reaguje na dnešné Maďaričove vyjadrenia, že nie je celkom v poriadku, ak sa predseda NR SR a vládnej strany SNS Danko stretol s lídrom opozičnej SaS Richardom Sulíkom k téme predčasných volieb.

 

Danko trvá na tom, že vzťahy koaličných partnerov sú korektné a silné. Dnešné Maďaričove komentáre podľa neho zbytočné vrhajú tieň na fungujúce a stabilné koaličné zoskupenie. "Vyzývam ministra Mareka Maďariča, aby svojimi nekorektnými vyjadreniami nenarúšal vzťah medzi mnou a premiérom a nerozbíjal koaličnú dohodu," uviedol Danko.

 

Zdôrazňuje, že premiér Robert Fico (Smer-SD) bol o stretnutí so Sulíkom informovaný. "Preto SNS tieto komentáre nechápe," poznamenal s tým, že SNS je stabilným prvkom koalície a minister kultúry by mal viac zvažovať slová. "Namiesto hľadania konfliktu v koalícií, by sa mal radšej venovať rezortu kultúry," podotkol Danko.

 

"Politici sa môžu stretávať, skôr ide o to, o čom sa rozprávali," uviedol dnes pred zasadnutím vlády Maďarič na margo samotnej schôdzky, ktorú v nedeľnej (11. 12.) relácii RTVS O päť minút 12 priznali Danko so Sulíkom.

 

"Ak je pravdou, ale zdôrazňujem, ak je pravdou, že sa koaličný partner baví s opozičným lídrom o predčasných voľbách, tak to nepovažujem za úplne najkorektnejšie, ak je to pravdou," zhodnotil.

 

SNS už v utorok (13. 12.) vyhlásila, že nevyvíja žiadne aktivity k predčasným voľbám. Danko zdôraznil, že sú súčasťou koalície, neurobili ani nemienia urobiť nič, čo by mohlo oslabiť vládnu koalíciu.

 

"A verejne vyhlasujem, že sa nebudem uchádzať o post premiéra, kým nevyhrám voľby. Svoju funkciu predsedu vykonávam s pokorou a snažím sa, aby som svojou prácou pomohol ľudom. Verejne vyhlasujem, že kým SNS nevyhrá voľby o funkciu premiéra sa uchádzať nebudem," vyhlásil Danko.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona