Danko vyzval na petíciu a referendum o postoji obyvateľov k migrantom

NETKY.SK • 12 September 2015, 16:01 • 2 min
Danko vyzval na petíciu a referendum o postoji obyvateľov k migrantom

POPRAD - Predsedníctvo Slovenskej národnej strany (SNS) sa dnes v Poprade zaoberalo situáciou v Európe v súvislosti s migrantmi. Predseda SNS Andrej Danko zároveň deklaroval potrebu referenda v tejto otázke a predstavil aj rámec pre národnú stratégiu, ktorý vypracovalo predsedníctvo SNS.

slovakia

left justify in out

„Sme povinní urobiť všetko pre to, aby Západ pochopil, že Slovák je dobrá duša, ale máme svoju tradíciu a históriu a odmietame umelé zlučovanie kultúr. Preto sa SNS pripája k niektorým iniciatívam našej vlády a verejne vyzýva vládu SR, aby si získala silnejší mandát petičnou akciou, ktorá by mala vyvrcholiť až referendom,“ povedal predseda SNS.

 

Tak by bol podľa neho jasný aj názor občanov k migrantom a vláda by mohla získať silnejší mandát na obhajovanie svojej politiky v Európskej únii. Otázky by mohli vzniknúť diskusiou za okrúhlym stolom viacerých politických strán a rozhodnúť by o nej mali právnické elity. Referendum by mohlo dať odpoveď, či prijímať, alebo neprijímať kvóty EÚ a iné veci.

 

SNS vypracovala aj rámec slovenskej národnej stratégie k migrantom, ktorý by mohol byť podkladom pre národný materiál. Tým by disponovala vláda a z neho by bolo zrejmé, ako sa bude správať vláda k migrantom. Tiež by mali byť podľa Danka prijaté vnútroštátne opatrenia, ako napríklad sprísnenie trestov pre prevádzačov, aby nedochádzalo k úmrtiam ako na diaľnici v Rakúsku. Ďalším je posilnenie hraníc Slovenska. Tiež ide o to, aby SR deklarovala ochotu podieľať sa na operáciách NATO proti Islamskému štátu, ktorý likviduje Sýriu a v konečnom dôsledku spôsobuje tento hromadný exodus.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies