Danko víta návrh deklarácie, verí v obrúsenie hrán medzi Kiskom a premiérom

NETKY.SK • 8 Marec 2018, 14:56 • 2 min
Danko víta návrh deklarácie, verí v obrúsenie hrán medzi Kiskom a premiérom

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) víta deklaráciu, ktorú predložila kancelária prezidenta SR Andreja Kisku.

slovakia

left justify in out

Čaká na návrh z Úradu vlády SR. Danko verí, že na piatkovom stretnutí pripravia traja najvyšší ústavní činitelia riešenie, ktoré upokojí "snahy o štátny rozvrat a zastaví túto štvavú kampaň". A tiež, že rokovanie upokojí situáciu medzi prezidentom Andrejom Kiskom a premiérom Robertom Ficom (Smer-SD). Informoval o tom Dankov komunikačný odbor.

 

"Prierezový dokument - deklarácia, ktorá bude kompromisom všetkých strán, je nutnosťou v súčasnej situácii. Verím zároveň, že zajtrajšie stretnutie obrúsi hrany konfliktu premiéra s prezidentom. Slovensko potrebuje najmä pokoj a nie spor dvoch ústavných činiteľov," zdôraznil Danko, podľa ktorého sa situácia stále dramatizuje.

 

"Aj dnešný poplach na pôde NR SR o nahlásení bomby, ale žiaľ aj osobné vyhrážanie sa zamestnancom parlamentu, sú dôkazom toho, že situácia narastá a smeruje ku konfliktu," poukázal. Danko upozorňuje, že násilie plodí iba ďalšie násilie. "Nie je možné, aby v našej spoločnosti boli takéto agresívne nálady. Preto je našou úlohou viesť dialóg a nie podporovať konflikt a vyjasniť si ústavné kompetencie," doplnil šéf parlamentu.

 

Prezident Kiska oznámil, že navrhne pred stretnutím troch najvyšších ústavných činiteľov prijatie spoločnej deklarácie o tom, že podniknú nevyhnutné kroky, aby upokojili napätú atmosféru a ukončili politickú krízu. Kiska to vyhlásil po stretnutí s delegáciou poslancov Európskeho parlamentu, ktorí prišli na Slovensko monitorovať situáciu po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies