Danko verí, že problémy Slovákov v Rakúsku neostanú opomenuté

NETKY.SK • 6 Jún 2018, 16:00 • 2 min
Danko verí, že problémy Slovákov v Rakúsku neostanú opomenuté

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS) verí, že problémy, ktoré majú Slováci v Rakúsku, neostanú opomenuté, pretože SR a Rakúsko majú jeden spoločný cieľ a tým je silná Európska únia.

slovakia

left justify in out

 Uviedol to po stredajšom stretnutí so svojím rakúskym kolegom Wolfgangom Sobotkom na Bratislavskom hrade.

 

Podľa Dankových slov ho šéf rakúskeho parlamentu ubezpečil, že zníženie rodinných prídavkov na deti žijúce v zahraničí podlieha v Rakúsku "dôkladnej diskusii". "Je to pre nás Slovákov strategická téma," upozornil Danko. Rakúsky predseda parlamentu zdôraznil, že indexácia prídavkov sa týka "všetkých občanov EÚ" i Rakúšanov žijúcich v zahraničí.

 

Predsedovia slovenského i rakúskeho parlamentu sa zhodli, že medzi krajinami sú veľmi dobré vzťahy, ktoré chcú naďalej rozvíjať. Spoluprácu chcú zintenzívniť v témach, ktoré sa týkajú nielen SR a Rakúska, ale aj v otázkach zahraničnej politiky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies