Danko: Večera šéfov parlamentov bola jedna z najlacnejších počas predsedníctva

NETKY.SK • 27 Október 2016, 08:24 • 2 min
Danko: Večera šéfov parlamentov bola jedna z najlacnejších počas predsedníctva

BRATISLAVA - Summit predsedov národných parlamentov v Bratislave bol jeden z najlacnejších počas slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie. Rovnako aj večera pre šéfov parlamentov. Vyhlásil to dnes predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS), ktorý summit aj večeru organizoval.

slovakia

left justify in out

Odmieta medializované informácie, že večera bola predražená a že rozhadzoval štátne peniaze. "Každé euro otáčam tak, akoby boli moje vlastné. Nenakladali sme nehospodárne s finančnými zdrojmi. Štátne peniaze nemíňam, nikdy ich míňať nebudem a nie som rozšafný človek, ktorý by štátne peniaze míňal," zdôraznil na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente.

 

Na otázku, či večera stála 60.000 alebo 72.000 eur, odpovedal tým, že otázka je, koľko ľudí na večeri bolo. Tých bolo podľa neho 270, a nie iba 24, ako písal Nový čas. "Pokiaľ tá večera obsahuje catering, ďalšie veci, tak je to suma, ktorá je prirodzená, pokiaľ sa hostí 300 ľudí. Stojím si za tým, že to bola jedna z najlacnejších večerí a jeden z najlacnejších summitov, aký v Bratislave počas predsedníctva v Rade EÚ bol," doplnil Danko.

 

Redaktor Nového času podľa Danka v článku účelovo klamal, hoci mal od Kancelárie Národnej rady SR všetky fakty. Od média žiada ospravedlnenie. K článku v Novom čase sa dnes vyjadrila aj Kancelária NR SR. Uviedla, že päťchodové menu stálo na osobu 55 eur, večera bola podávaná 270 ľuďom. Vzhľadom na to, že Národná rada nie je reštauračné zariadenie, okrem jedla musela v sume rátať aj so zaplatením personálu.

 

"Išlo o viac ako 100 ľudí. Hostí obsluhovalo viac ako 70 čašníkov, varilo im desať kuchárov a pomáhal ďalší pomocný personál," vysvetlila kancelária. Zabezpečiť musela aj vybavenie ako taniere či príbory a v sume je zahrnutý aj kultúrny program.

 

"Suma, ktorú Kancelária NR SR zaplatila za celý večer, je vo všetkých položkách obhájiteľná a porovnateľná s cenami, ktoré boli aj pri predchádzajúcich oficiálnych stretnutiach lídrov Európskej únie, ako aj mnohých ďalších podujatiach, ktoré sa uskutočnili v rámci slovenského predsedníctva v Rade EÚ," zdôraznila kancelária.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies