Danko: V dôsledku politiky často narastá nenávisť, musíme občanom vrátiť dôveru

NETKY.SK • 16 September 2016, 13:57 • 2 min
Danko: V dôsledku politiky často narastá nenávisť, musíme občanom vrátiť dôveru

BRATISLAVA - Predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) sa dnes zúčastnil na Konferencii predsedov parlamentov členských krajín Rady Európy v Štrasburgu. Dvojdňová konferencia predsedov parlamentov členských krajín Rady Európy sa venovala otázkam prejavov nenávisti, diskriminácie a rasizmu.

slovakia

left justify in out

"Často v dôsledku práve politických vystúpení narastá medzi občanmi nenávisť, strach a extrémizmus," povedal Danko.  Vo svojom vystúpení hovoril aj o slušnosti, boji s prejavmi xenofóbie, nenávisti a diskriminácie v politike i verejnom živote.

 

„Verbálne nenávistné útoky sú v súčasnosti prítomné vo všetkých sférach spoločnosti, šírené médiami, sociálnymi sieťami ako aj politikmi. V tomto smere stojí pred nami, politickými lídrami i pred našimi národnými parlamentmi mimoriadna úloha. To my často určujeme úroveň diskusie, často v dôsledku práve politických vystúpení narastá medzi občanmi nenávisť, strach a extrémizmus," povedal.


Rada Európy venuje tejto téme už dlhodobo veľkú pozornosť. „Ak chceme zastaviť nárast xenofóbie, vzájomnej nedôvery a nenávisti, diskriminácie i prejavov politického extrémizmu, musíme občanom vrátiť dôveru. V tejto súvislosti si musíme byť vedomí našej zodpovednosti voči občanom i politickej kultúre. Vidíme, že v celom regióne rastie nacionalizmus a radikalizmus,“ pripomenul predsedom parlamentov krajín Európskej únie Danko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona