Danko: Trináste platy by nemali byť povinné pre všetkých

NETKY.SK • 7 Jún 2017, 16:03 • 2 min
Danko: Trináste platy by nemali byť povinné pre všetkých

BRATISLAVA - Trináste či štrnáste platy, ktoré chce do legislatívy presadiť koaličná SNS, nemajú byť povinné pre všetkých. Strana chce naďalej presadzovať takúto systémovú odmenu, všetko však záleží na rokovaniach v rámci koalície. V dnešnej diskusii Rádia Expres Braňo Závodský Naživo to povedal predseda SNS a Národnej rady (NR) SR Andrej Danko.

slovakia

left justify in out

O tejto téme podľa vlastných slov diskutuje aj so zástupcami zamestnávateľov. "Vysvetľujem tieto postoje, aby chápali, že mi ide o oslobodenie od odvodov a daní z odmeny, ktorá je vyplácaná pred Vianocami a pred dovolenkou, že mi ide o systematizované odmeny. Nie v prvom kroku povinne, ale u veľkých zamestnávateľov sa dá baviť o povinnosti. U malých živnostníkov sú takéto veci povinné vylúčené," vysvetlil Danko.

 

Koalícia podľa neho stále rokuje o podobe sociálneho balíka, ktorý chce presadiť ešte tento rok. "Ak získam zľavu na odvodoch a daniach pre zamestnancov a výhody pre zamestnávateľov, vtedy som ochotný hovoriť napríklad o príplatkoch v sobotu, nedeľu, v nepretržitej prevádzke. Veď my sme rozum nestratili v tej vláde," konštatoval predseda národniarov.

 

Spomenul tiež aktuálnu tému SNS, ktorou je väčšia podpora cyklotrás na Slovensku. "Hovoríme o národnej cyklotrase, ktorá by pospájala všetky obce a mestá, mala by predpísané technické parametre a umožňovala by vo verejnom záujme na úsekoch, kde to nie je inak možné, aj vyvlastňovať. Aby sme eurofondy vedeli dostať do výstavby cyklotrás," priblížil predstavu strany Danko.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona