Danko: Štát sa rozkráda aj cez prenájmy nehnuteľností

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 15:10 • 2 min
Danko: Štát sa rozkráda aj cez prenájmy nehnuteľností

BRATISLAVA - Slovenská národná strana (SNS) vyzýva šéfov tých štátnych inštitúcií, ktorí sídlia v súkromných budovách a platia predražené nájmy, aby nasledovali krok ombudsmanky. Kancelária verejného ochrancu práv dnes informovala, že po vyše dvoch rokoch hľadania nového sídla zmení svoju adresu a presťahuje sa zo súkromnej do štátnej budovy.

slovakia

left justify in out

"SNS oceňuje krok ombudsmanky Jany Dubovcovej, ktorá bude sťahovať Kanceláriu verejného ochrancu práv do lacnejších štátnych priestorov," uviedol predseda SNS Andrej Danko. Ako dodal, štátne a verejné inštitúcie majú sídliť v budovách, ktoré patria štátu. "Ušetria sa tým nemalé prostriedky zo štátneho rozpočtu. SNS vyzýva týmto Vládu SR, aby vykonala v príslušnej veci audit a nakázala inštitúciám sídliacich v súkromných prenajatých priestoroch presťahovať sa do štátnych budov," dodal predseda SNS.

 

Ako doplnil, SNS spúšťa do konca roka monitoring takýchto nevýhodných zmlúv a vyzýva verejnosť, aby o takýchto prípadoch informovala SNS na sns@sns.sk. "Po skompletizovaní príslušných materiálov bude SNS žiadať pre verejnosť vysvetlenie takéhoto plytvania s peniazmi daňových poplatníkov a bude tiež vyvíjať spoločenský tlak na to, aby sa relevantné inštitúcie presídlili do štátnych budov," zdôraznil Danko.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies