Danko: Štát by si mal uvedomiť svoju úlohu pri podpore spisovateľov

NETKY.SK • 21 September 2016, 21:45 • 2 min
Danko: Štát by si mal uvedomiť svoju úlohu pri podpore spisovateľov

BRATISLAVA - Štát by si mal uvedomiť svoju úlohu pri podpore spisovateľov. Myslí si to predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS).

slovakia

left justify in out

"Spisovatelia dennodenne prekonávajú problémy. Je dôležité, aby si štát uvedomil svoju úlohu pri podpore spisovateľov. Ja som ju dnes vyjadril," povedal po stretnutí s predsedom Spolku slovenských spisovateľov Miroslavom Bielikom a predsedom Matice srbskej Draganom Staničom.

 

Spisovatelia by si podľa neho zaslúžili pomoc napríklad v oblasti zdaňovania odmien, podpory a distribúcie tvorby. "Podporu kníh, ktoré nie sú imidžovými brakmi," doplnil Danko.

 

So zástupcami spisovateľov sa stretol v predvečer kongresu spisovateľov v Trenčianskych Tepliciach. Hovoriť by podľa Bielika mali aj o problémoch, ktoré spisovateľov kvária.

 

Na kongrese by účastníci chceli apelovať na svetové mocnosti a lídrov, aby sa upevňoval mier a spolupráca medzi národmi. "Lebo len v mieri sa môže rozvíjať literatúra," doplnil Anton Hrnko (SNS).

 

Stanič poznamenal, že Európa môže počítať so srbskými literátmi. "Neviem povedať za politikov, ale za literátov môžem povedať, že s nimi môžu v Európe počítať," poznamenal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies