Danko: So štvorčlennou Matovičovou stranou SNS v regiónoch spolupracovať nemôže

NETKY.SK • 20 September 2014, 08:39 • 2 min
Danko: So štvorčlennou Matovičovou stranou SNS v regiónoch spolupracovať nemôže

BRATISLAVA – Predsedníctvo Slovenskej národnej strany (SNS) neodporučilo svojim členom spolupracovať v komunálnych voľbách s SMK, Mostom–Híd a extrémistickými stranami. Ale aj v ďalších prípadoch je spolupráca problematická.

slovakia

left justify in out

„Asi ťažko sa dá spolupracovať s politickými stranami, ktoré berú štátny príspevok, ale nemajú členskú štruktúru. Strana Igora Matoviča má štyroch členov. S kým máme v regiónoch Slovenska spolupracovať?" povedal v rozhovore pre TASR predseda SNS Andrej Danko.
      

„Potom sú novovzniknuté strany, ako Sieť, ktorá nemá vybudované celoslovenské štruktúry, a ťažko sa s nimi dá v komunálnych voľbách spolupracovať. Celoslovenské štruktúry má vykryté najmä KDH a Smer-SD. Ale vznikajú rôzne koalície aj ďalších parlamentných strán, ako sú SDKÚ-DS a SaS,“ konštatoval. „V komunálnych voľbách vznikajú rôzne koalície a naše okresné organizácie majú v rozhodovaní autonómiu, ktorú rešpektujem. Máme uznesenie predsedníctva, že s extrémistickými stranami a stranami, ktoré presadzujú autonómiu, nespolupracujeme a pokiaľ ja viem, všetci to rešpektujú,“ dodal Danko.
     

 SNS má podľa neho veľké množstvo kandidátov po celom území Slovenska, takže je ťažké hovoriť o prioritách. „Proti pánovi Hrnčiarovi, ktorý bol v parlamente za Híd a teraz je podpredsedom Siete, sme v Martine postavili nášho kandidáta Zdenka Kozáka, predstavili sme aj nášho kandidáta na primátora Trnavy Roberta Schmidta, podpredsedu Slovenskej živnostenskej komory,“ poznamenal. 
      

V Banskej Bystrici má SNS spoločného kandidáta na primátora, Jána Noska, so Smerom-SD a SDKÚ-DS. „Naše okresné štruktúry podporili nezávislého kandidáta, ak sa k tomu pridávajú ďalšie strany, rešpektujem to. Inak v týchto voľbách vznikajú rôzne koalície strán, u ktorých by sa čakalo, že nebudú spolupracovať,“ poznamenal Danko. „Na jednej strane KDH, SDKÚ-DS s Hídom a Procházkom hovoria o boji proti Smeru-SD a Robertovi Ficovi a na druhej strane v štruktúrach s nimi spolupracujú. Vedel by som uviesť množstvo príkladov toho, ako tieto strany v nejakej etape so Smerom-SD spolupracovali,“ dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona