Danko: SNS si zriadila transparentný účet, nemáme čo tajiť

NETKY.SK • 2 September 2015, 15:24 • 2 min
Danko: SNS si zriadila transparentný účet, nemáme čo tajiť

BRATISLAVA - Mimoparlamentná Slovenská národná strana si zriadila transparentný účet, na ktorom bude mať prehľadne zdokumentované financovanie svojej predvolebnej kampane.

slovakia

left justify in out

Na dnešnej tlačovej konferencii to oznámil jej predseda Andrej Danko s tým, že SNS nemá čo tajiť. Na kampaň je pripravená minúť 450.000 eur.

 

"Som si vedomý, že som predsedom SNS, ktorá je síce najznámejšou, ale aj najkontrastnejšou značkou. Je to značka, ktorá má obrovskú tradíciu, ale aj obrovské kauzy. Keď som sa stal v roku 2013 predsedom, zdedil som stranu s dlhmi, pošpinením a kauzami. SNS bola synonymom hulvátstva, agresivity, stratila svoje hodnotové postoje a bola zrejme odkázaná na zánik. Nie je ale všetkým dňom koniec. SNS sa uchádza o dôveru, sme preto jedna z prvých politických strán, ktorá má transparentný účet a sme prvá strana, ktorá ho má aj na svojom webe," povedal Danko.

 

Zároveň oznámil, že on ako osoba si berie úver, bude za neho ručiť a peniaze poskytne strane. Podobne to urobia aj niektorí členovia predsedníctva. "Sme prvá strana, ktorá má vlastný rozpočet," vyhlásil Danko. Peniaze použijú na billboardy, inzerciu či predvolebné akcie. "Chceme byť príkladom v hospodárení. Ja viem každé svoje euro zdokladovať do posledného centu," deklaroval.

 

Danko poukázal tiež na skutočnosť, že SNS do dnešného dňa zvýšila počet svojich členov z 1800 na 5441. "Dýchame dnes na chrbát KDH a Smeru-SD v počte členov. SNS sa opäť dotýka parlamentných čísel, čo vzbudzuje pozornosť aj závisť. Ale nik z SNS nemá nič spoločné so žiadnou z predmetných káuz a tí, čo sa niektorej dotýkali, v SNS už nie sú. V strane sme si poriadok urobili, SNS svoj trest znáša a žije si svoj život," povedal.

 

Útoky na stranu Danko odmieta. "SNS predkladá koncepcie, programové veci, ako prvá komunikovala problém migrantov a náš najväčší boj je ostať finančne nezávislí. Akýkoľvek billboard či inzerát vie SNS do posledného centu zdokladovať. Náš cieľ je dostať sa do NR SR a ponúkať úplne iný typ politiky," dodal.

 

Podľa nových volebných zákonov, ktoré parlament schválil v máji, môžu politické strany a hnutia na predvolebnú kampaň pre parlamentné voľby minúť najviac tri milióny eur. Novinkou je, že politické strany a kandidáti musia mať pred voľbami zriadený transparentný účet, doteraz to bolo dobrovoľné. Kontrolovať sa vďaka nemu majú pohyby na účte či darcovia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona