Danko: SNS protestuje proti tomu, aby Enel podiel v SE predal českému podniku

NETKY.SK • 19 December 2015, 15:41 • 2 min
Danko: SNS protestuje proti tomu, aby Enel podiel v SE predal českému podniku

BRATISLAVA - Slovenská národná strana (SNS) protestuje proti tomu, aby talianska spoločnosť Enel predala podiel Slovenských elektrární (SE) českému podniku Energetický a průmyslový holding (EPH), v ktorom má spoluúčasť aj skupina J&T.

slovakia

left justify in out

Uviedol to predseda strany Andrej Danko v reakcii na piatkovú (18. 12.) informáciu o transakcii týkajúcej sa 66-% podielu Enelu v SE.

 

Enel Produzione, dcérska spoločnosť talianskeho koncernu Enel, 18. decembra 2015 podpísala zmluvu so spoločnosťou EP Slovakia, dcérskou firmou českého EPH o predaji svojho 66-% podielu v SE. O dosiahnutí dohody informovali médiá už v stredu (16. 12.), exkluzívne rokovania s EPH viedol Enel od leta.

 

Danko pripomenul, že SNS už dlhodobo zdôrazňuje, že 100-% štátne vlastníctvo Slovenských elektrární je jednou z najdôležitejších úloh vlády. SNS sa kategoricky vyslovuje proti akejkoľvek účasti súkromného sektora v strategickej spoločnosti.

 

Podľa SNS treba zastaviť vplyv a moc nadnárodných korporácií a záujmových skupín oligarchov, ktorí ponižujú Slovensko, bezohľadne využívajú jeho ekonomický potenciál a občanov vnímajú len ako zdroj lacnej a poslušnej pracovnej sily a priestor pre odbyt svojich produktov, ktoré sú zámerne nekvalitné a poškodzujú životné prostredie a zdravie človeka.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona