Danko: SNS prijala pomoc Grécku, Cypru a Portugalsku s nevôľou

NETKY.SK • 14 Máj 2013, 10:53 • 2 min
Danko: SNS prijala pomoc Grécku, Cypru a Portugalsku s nevôľou

BRATISLAVA - Slovenská národná strana (SNS) s nevôľou prijala rozhodnutie ministrov financií eurozóny o uvoľnení ďalších miliárd pomoci pre Grécko, Cyprus a Portugalsko. Pre TASR to vyhlásil predseda SNS Andrej Danko.

slovakia

left justify in out

Ministri financií eurozóny (Euroskupina) v pondelok (13. 5.) v Bruseli schválili Grécku dve tranže finančnej pomoci v celkovej výške 7,5 miliardy eur, rozhodli o poskytnutí prvej tranže finančnej pomoci pre Cyprus vo výške 2 miliardy eur a konštatovali, že Portugalsko spĺňa podmienky na zaslanie ďalšej tranže v rámci programu finančnej záchrany.

"SNS neustále upozorňuje na fakt, že Slovensko si vzorne plní svoje záväzky v rámci solidarity v EÚ. Napriek tomu – hoci Slovensko nie je podľa kritérií eurozóny "ohrozenou" krajinou – majú slovenskí občania oveľa nižšiu úroveň životného štandardu ako občania v "starých" krajinách EÚ, ktorým pomáhame," vyhlásil Danko. Dodal, že slovenskí občania prispievajú zo svojej nízkej životnej úrovne na udržanie životnej úrovne bohatších občanov krachujúcich štátov. Za "diletantstvo a nemorálny model záchrany bankrotujúcich štátov" kritizoval podľa neho prezidenta Európskej centrálnej banky (ECB) Maria Draghiho aj europoslanec za SNS Jaroslav Paška.

"Informácie o splnení úloh zo strany spomínaných štátov, ktoré im uložila Trojka, sú nejasné a vyzerá to tak, že nedokončené. Na druhej strane sa verejnosť nedozvedá ani o zásadných reformách, ktoré musí EÚ prijať na to, aby eliminovala podobné očakávané hrozby krachu niektorých ďalších štátov eurozóny," uviedol predseda SNS. Nedozvedá sa podľa neho ani o prijatých zásadných opatreniach na reformu eurozóny, jej finančného systému a fungovania, aby sa EÚ stala flexibilným a konkurencieschopným organizmom na svetovom trhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies