Danko: SNS nie je garantovaná nevesta ani pre Smer, ani pre nikoho iného

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 13:30 • 2 min
Danko: SNS nie je garantovaná nevesta ani pre Smer, ani pre nikoho iného

BRATISLAVA – Súčasná situácia a hašterenie v parlamente vedie k znefunkčneniu Národnej rady (NR) SR, čo môže byť dôvodom na vyhlásenie predčasných parlamentných volieb. Na dnešnej tlačovej konferencii SNS v Bratislave to uviedol líder národniarov Andrej Danko, ktorý zároveň vyvrátil úvahy o možných koaličných partnerstvách SNS v budúcej vláde.

slovakia

left justify in out

Danko dnes opakovane vyzval členov zákonodarného zboru, aby prestali s hádaním sa v parlamente, ktoré je "nedôstojné, neslušné a urážajúce Slovákov i všetkých v tejto krajine". Priznal, že súčasný stav môže byť zámerne vyvolanou situáciou. "Myslím si, že je to sofistikovaná politická hra, ktorá sa rozbehla," povedal pre TASR Danko. Ak by návrh Smeru-SD na odvolanie podpredsedu parlamentu Jána Figeľa (KDH) prešiel a opozícia by naplnila svoje hrozby, že odvolá svojich členov z výborov NR SR, podľa Danka dôjde k znefunkčneniu zákonodarného zboru. "Na nejaké silené fungovanie parlamentu podľa mňa nebude mať Smer odvahu, takže potom prichádza do úvahy vyhlásenie predčasných volieb," povedal šéf národniarov.

 

Ak by k takémuto scenáru došlo, SNS to neprekvapí. "My sme pripravení na akýkoľvek vývoj, my svoju predvolebnú kampaň už vedieme," povedal.

 

Odmietol automatické spájanie SNS s ktoroukoľvek politickou stranou. "Nečistil som SNS, nedával do toho svoje peniaze len preto, aby som niekomu slúžil," zdôraznil Danko. "SNS nie je garantovaný partner ani pre Smer, ani pre inú politickú stranu," dodal. Národniari chcú hľadať prienik a zhodu v strategických otázkach, ktoré sa týkajú spoločnosti i štátu.

 

Zopakoval i svoje slová zo štvrtka (16.4.), že súčasným hádaním sa v parlamente utekajú Slovensku skutočné strategické záležitosti. Pri riešení Váhostavu-SK by sa poslanci parlamentu nemali sporiť, kto je zodpovedný za chyby v minulosti. "To tým, ktorí majú vo Váhostave peniaze, nepomôžu," povedal Danko. Podľa neho je potrebné prijať konkrétne kroky i systémové riešenia, aby sa v budúcnosti situácia nezopakovala. "Podnikateľom, ktorí majú vo Váhostave pohľadávku by napríklad pomohlo, ak by si takto uviaznutú pohľadávku mohli odpísať," uviedol príklad šéf národniarov. Zasadzuje sa tiež o to, aby Národná diaľničná spoločnosť dbala o to, že z peňazí, ktoré zaplatí dodávateľovi, budú zaplatení jeho subdodávatelia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies