Danko: SNS je proti sprísneným kontrolám na vianočných trhoch

NETKY.SK • 16 December 2014, 13:06 • 2 min
Danko: SNS je proti sprísneným kontrolám na vianočných trhoch

BRATISLAVA - Slovenská národná strana (SNS) je proti sprísneným kontrolám na vianočných trhoch avizovaným finančnou správou.

slovakia

left justify in out

"SNS protestuje proti takejto šikane drobných živnostníkov a návštevníkov trhov, keďže na druhej strane unikajú Slovensku milióny až miliardy eur z tzv. 'veľkých' obchodov, ktoré finančná správa obchádza," vyhlásil pre TASR predseda SNS Andrej Danko.      

 

"Slovensko je krajinou s jedným z najprísnejších zákonov o elektronických registračných pokladniciach. Ak sa občas kompetentní zamýšľajú nad tým, prečo nenapreduje slovenská ekonomika, mali by si uvedomiť, že aj preto, lebo sú permanentne a dlhodobo šikanovaní malí a strední podnikatelia, pritom veľké ryby zostávajú zo strany kompetentných kontrolných orgánov nepovšimnuté," dodal Danko.
      

Slovenská národná strana podľa neho dlhodobo upozorňuje na to, že ak vláda nebude venovať pozornosť problémom živnostníkov, malých a stredných podnikateľov, ktorí podnikajú samostatne, sú schopní zamestnať pár pracovníkov a ručiť za firmu celým majetkom, tak sa slovenská ekonomika nepohne.
      

"Dôkazom toho, že vláda ani kompetentní nepodporujú živnostníkov a malých podnikateľov sú aj avizované kontroly elektronických registračných pokladníc na vianočných trhoch finančnou správou," tvrdí predseda SNS. V Rakúsku, Poľsku, ani v mnohých iných krajinách Európy podľa neho nenájdete na vianočných trhoch stánky s registračnými pokladnicami. "Predstaviť si kontrolu vyplňujúcu kontrolné tlačivá chudákom, čo mrznú v stánkoch, plus predlžovať čas obsluhy ľudí, ktorí si chcú užiť vianočné trhy, je scestné. Pritom podnikatelia, ktorí si na Slovensku stánok prenajmú, pokladnicu v drvivej väčšine majú, pretože to vyžaduje ich celoročný charakter podnikania," povedal Danko.
      

Pre SNS je podľa neho otázne, prečo sa finančná správa zameriava na malé ryby a "bločky za pár klobás považuje za spasenie slovenskej ekonomiky". Podľa SNS by sa kompetentní mali zamerať skôr na odhaľovanie miliónových podvodov, a vláda na nastavenie takých pravidiel, aby sa živnostníci nemuseli cítiť šikanovaní. "SNS vyzýva pracovníkov finančnej správy k zmierlivým kontrolám. Zároveň vyzýva vládu, finančnú správu a všetky kompetentné inštitúcie, aby urobili výnimku pre vianočné trhy a iné podobné podujatia, ako napr. jarmoky organizované počas celého roka, aby účastníci-predajcovia, mohli dostať v niektorých prípadoch výnimku ohľadom povinnej držby registračnej pokladnice," uzavrel Danko.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies