Danko sa v Južnej Kórei stretne s predsedami parlamentov euroázijskych krajín

NETKY.SK • 25 Jún 2017, 13:24 • 2 min
Danko sa v Južnej Kórei stretne s predsedami parlamentov euroázijskych krajín

BRATISLAVA/SOUL - Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) odcestoval dnes na pracovnú návštevu Južnej Kórey, kde sa zúčastní na v poradí už druhom stretnutí predsedov parlamentov euroázijských krajín.

slovakia

left justify in out

Danko do kórejskej metropoly Soul priletí v pondelok ráno miestneho času a zdrží sa tam do štvrtkového poludnia (29. júna). TASR o jeho ceste informovala jeho hovorkyňa Eva Kliská.

 

V priebehu prvého dňa svojej návštevy v Južnej Kórei sa Danko stretne s predstaviteľmi Kia Motors a rokovať bude s manažmentom spoločnosti Samsung. Pondelok (26.6.) zavŕši bilaterálnym stretnutím s predsedom dolnej komory ruského parlamentu - Štátnej dumy - Viačeslavom Volodinom.

 

V utorok (27.6.) sa Danko v Soule zúčastní na zmienenom druhom stretnutí predsedov parlamentov euroázijských krajín, kde vystúpi v panelovej diskusii.

 

Myšlienka týchto stretnutí bola iniciovaná spoločne Národným zhromaždením Kórejskej republiky a Štátnou dumou Ruskej federácie. Prvé takéto stretnutie sa uskutočnilo v apríli 2016 v Moskve, pričom za SR sa na ňom vtedy zúčastnil slovenský veľvyslanec v Rusku Peter Priputen.

 

V poradí druhé stretnutie šéfov parlamentov bude zamerané na diskusiu o regionálnej hospodárskej spolupráci, kultúrnych výmenách a ochrane životného prostredia.

 

Na okraj tejto konferencie sa na základe záujmu slovenskej strany v utorok uskutočnia tiež bilaterálne stretnutia predsedu NR SR s predsedom juhokórejského parlamentu Čong Sje-kjunom a predsedom arménskeho parlamentu Arom Bablojanom.

 

V stredu (28.6.) navštívi Danko demilitarizovanú zónu na hranici medzi Južnou a Severnou Kóreou; neskôr sa zúčastní na pracovnom obede s delegáciami predsedov parlamentov euroázijských krajín. Následne absolvuje prehliadku pamätihodností Soulu, v ktorej bude pokračovať aj vo štvrtok dopoludnia.

 

Na zahraničnú pracovnú cestu do Kórejskej republiky vycestovala delegácia predsedu NR SR Andreja Danka spoločne s delegáciou predsedu Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky Janom Hamáčkom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies