Danko s delegáciou odcestoval na oficiálnu návštevu Ruska

NETKY.SK • 12 November 2017, 13:12 • 2 min
Danko s delegáciou odcestoval na oficiálnu návštevu Ruska

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) spolu s delegáciou v nedeľu popoludní odcestoval na štvordňovú oficiálnu návštevu Ruskej federácie.

slovakia

left justify in out

Slovenská parlamentná delegácia ide na oficiálnu cestu do Ruska po desiatich rokoch, pripomenula riaditeľka odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR Zuzana Čižmáriková.

 

"Snahou Slovenskej republiky je rozvíjať dialóg v prospech oboch krajín. Máme záujem rozvíjať pragmatické a konštruktívne vzťahy. Ruská federácia naďalej ostáva jedným z najdôležitejších obchodných partnerov Slovenska mimo EÚ," povedal pred odchodom do Ruska Danko.

 

Slovenská delegácia sa v Moskve stretne s predsedom dolnej komory Federálneho zhromaždenia Ruskej federácie - Štátnej dumy - Viačeslavom Volodinom, predsedníčkou hornej komory ruského parlamentu - Rady federácie - Valentinou Matvijenkovou, ako aj so svetovým šachovým veľmajstrom Anatolijom Karpovom, ktorý je v súčasnosti podpredsedom Výboru pre medzinárodné vzťahy Štátnej dumy.

 

"Máme záujem o nadviazanie tradične dobrej spolupráce aj v športovej oblasti alebo v prípade tak osobitnej disciplíny, akou je šach," uviedol Danko a dodal, že Slovensku záleží aj na vzťahoch v oblasti školstva a kultúry. S parlamentnou delegáciou preto do Ruska vycestovala aj ministerka školstva Martina Lubyová (nominantka SNS).

 

Danko upozornil, že Rusko je jedným z najdôležitejších obchodných partnerov Slovenska a hospodárska spolupráca je dlhodobou prioritou bilaterálnych vzťahov. Podľa neho Slovensko už viac než 47 rokov spoľahlivo zabezpečuje tranzit ruského plynu do krajín EÚ a preto verí, že použitie súčasnej infraštruktúry je naďalej najefektívnejším variantom na jeho prepravu do Európy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies