Danko: Referendum je v našich zemepisných šírkach neefektívny inštitút

NETKY.SK • 3 Október 2016, 15:06 • 2 min
Danko: Referendum je v našich zemepisných šírkach neefektívny inštitút

BRATISLAVA - Referendum sa ukazuje ako neefektívny inštitút v našich zemepisných šírkach, desiatky miliónov eur sa dajú vždy vynaložiť efektívnejšie.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes šéf SNS a predseda Národnej rady SR Andrej Danko na margo maďarského referenda o povinných kvótach na prerozdelenie utečencov, ktoré bolo pre nedostatočnú účasť voličov neplatné.

 

"Je potrebné vnímať nálady obyvateľov, ale netreba to politicky siliť. Ale aj keď nebola veľká účasť, odkaz referenda je zrejmý, teda že ľudia v našich zemepisných šírkach nie sú stotožnení s automatickým prijímaním utečencov," uzavrel Danko s tým, že keby sa podobný plebiscit konal na Slovensku, boli by to vyhodené peniaze.

 

Nedeľňajšie (2.10.) referendum o utečeneckých kvótach v Maďarsku bolo neplatné vzhľadom na nízku účasť, hoci sa drvivá väčšina zo zúčastnených voličov vyslovila proti povinnému prerozdeľovaniu utečencov v EÚ. Účasť na referende podľa neúplných oficiálnych výsledkov dosiahla 43,9 percenta - a po odpočítaní takmer štyroch percent neplatných hlasov dokonca len 40,1 percenta. Aby bolo hlasovanie platné, muselo viac ako 50 percent maďarských voličov odovzdať platné hlasy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies