Danko prijal maďarskú veľvyslankyňu, upevňovali bilaterálne vzťahy

NETKY.SK • 5 September 2016, 15:58 • 2 min
Danko prijal maďarskú veľvyslankyňu, upevňovali bilaterálne vzťahy

BRATISLAVA - Mimoriadnu a splnomocnenú veľvyslankyňu Maďarska JE. pani Évu Czimbalmosné Molnár dnes predseda parlamentu Andrej Danko prijal na pôde Národnej rady (NR) SR.

slovakia

left justify in out

Obaja predstavitelia zhodnotili doterajšie bilaterálne vzťahy a diskutovali o možnostiach ďalšej spolupráce, predovšetkým na parlamentnej a obchodno-ekonomickej úrovni a v neposlednom rade na pri napĺňaní priorít slovenského predsedníctva v Rade EÚ.

 

"Oceňujem doterajšiu bilaterálnu vládnu i parlamentnú spoluprácu a pragmatickú komunikáciu medzi Slovenskom a Maďarskom i celkové upokojenie situácie na oboch stranách. V tomto trende mám záujem pokračovať aj naďalej," povedal Andrej Danko.

 

Predseda NR SR A. Danko potvrdil, že sme v uplynulom období investovali veľa úsilia a energie do dobrých a kvalitných slovensko-maďarských vzťahov. "Obe krajiny z nich iba profitujú, čo je zároveň na úžitok našich občanov. Pozitívny rozvoj našich vzťahov je aj dôležitým faktorom regionálnej stability v dnešnej dobe," dodal predseda parlamentu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona