Danko prijal delegáciu Amerického židovského výboru

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 14:10 • 2 min
Danko prijal delegáciu Amerického židovského výboru

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Andrej Danko s podpredsedami NR SR dnes prijal delegáciu Amerického židovského výboru/American Jewish Committee (AJC), ktorá uskutočňuje návštevu regiónu strednej a východnej Európy.

slovakia

left justify in out

Cieľom návštevy je predovšetkým zdôraznenie dlhoročných tradične kvalitných vzťahov medzi americkou židovskou komunitou a SR. AJC sa aktuálne snaží dosiahnuť jednotnejšie a koordinovanejšie vystupovanie štátov regiónu strednej a východnej Európy k témam Blízkovýchodného mierového procesu.

 

Venovali sa najmä zhodnoteniu doterajších vzájomných vzťahov. "Prikladáme mimoriadny význam zachovaniu pamiatky obetiam holokaustu a vzdelávaniu o ňom. Jedným z najdôležitejších momentov v tejto oblasti bolo otvorenie Múzea holokaustu v Seredi, ktoré sa uskutočnilo práve pri príležitosti Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu v januári 2016. Ide o stálu expozíciu Slovenského národného múzea – Múzea židovskej kultúry, ktorá sa nachádza v priestoroch bývalého pracovného a koncentračného tábora v Seredi," povedal predseda NR SR Andrej Danko.

 

V závere stretnutia predseda NR SR Andrej Danko zdôraznil nulovú toleranciu voči extrémistickým činom a vyjadreniam. Táto oblasť je podrobne upravená v legislatíve SR. "Sám som v tejto súvislosti inicioval už viacero konaní voči poslancom za extrémistickú skupinu," dodal predseda parlamentu Andrej Danko. Zároveň sa ospravedlnil za výroky na pôde parlamentu, ktoré dehonestovali židovský národ.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona