Danko: Prejavy fašizmu a nacizmu sa objavujú aj dnes, považujem ich za hrozbu

NETKY.SK • 7 Máj 2016, 13:51 • 2 min
Danko: Prejavy fašizmu a nacizmu sa objavujú aj dnes, považujem ich za hrozbu

BRATISLAVA - Prejavy fašizmu a nacizmu sa objavujú aj v súčasnosti. Mnohí majú pocit, že história je zabudnutá, avšak nie je. Pri príležitosti Dňa víťazstva nad fašizmom (8.5.) to uviedol predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS), podľa ktorého je nutné poučiť sa z minulosti pre lepšiu prítomnosť a budúcnosť.

slovakia

left justify in out

Propaganda rasizmu, fašizmu či xenofóbie podľa jeho slov nie je prípustná. Udalosti vo svete totiž naznačujú, že mierové spolunažívanie národov a štátov nie je samozrejmosťou. "Druhá svetová vojna v Európe sa skončila 8. mája 1945 kapituláciou Nemecka. Vojnu však rozpútal režim, ktorý si nevážil ľudský život. Režim, ktorý preferoval 'čistotu rasy' a posielal do plynových komôr nevinných ľudí," uviedol Danko.

 

Ako podotkol, tento režim vznikal nenápadne, svojím spôsobom legálne a nakoniec rozpútal "najväčšie peklo" v dejinách ľudstva. "Ktoré pripravilo o život asi 60 miliónov ľudí," upozornil. "Nesmieme zabúdať na to, čo sa stalo," pripomenul Danko s tým, že len v mieri je možné dosiahnuť, aby občania Slovenskej republiky a Európy mohli realizovať svoje ciele a vízie.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies