Danko: Podnikateľské prostredie je vážnym problémom Slovenska

NETKY.SK • 15 Máj 2016, 13:35 • 2 min
Danko: Podnikateľské prostredie je vážnym problémom Slovenska

BRATISLAVA - Podnikateľské prostredie je vážnym problémom Slovenska, pretože neustále klesá index podnikateľského prostredia.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes v relácii televízie TA3 V politike predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) v diskusii s europoslancom a predsedom opozičnej SaS Richardom Sulíkom.

 

Podnikatelia na Slovensku majú podľa Danka neustále problém so zaťažovaním rôznymi povinnosťami zo strany štátu. "Som preto veľmi rád, že minister financií ustúpil a súhlasil (v programovom vyhlásení vlády) so znížením dane z príjmov, a to v prvom roku o 1 % a každý nasledujúci rok o 1 %, aby sme 'podliezli' okolité štáty," poznamenal predseda SNS.

 

Podľa Sulíka balík 40 opatrení, ktoré predkladá SaS na zlepšenie podnikateľského prostredia, je možné zrealizovať ihneď a nepredstavuje žiadny negatívny dosah na štátny rozpočet. Balík podľa neho má odstrániť často hlúpe opatrenia, ktoré nie sú pre život podnikateľov kľúčové, ale môžu zamestnávateľom zlepšiť podmienky na podnikanie. "Za kľúčový stále považujeme odvodový bonus. To je kľúčová, podstatná reforma," podčiarkol Sulík.

 

Ak sa zlepší podnikateľské prostredie pre všetkých, nielen pre niektorých, tak sa podľa Sulíkových slov zabezpečí aj riešenie dlhodobej nezamestnanosti. Selektívna štátna podpora regiónov, napríklad v tzv. hladových dolinách, podľa neho nikam nevedie.

 

"Podávam ruku každému dobrému návrhu, nech prichádza z ktorejkoľvek politickej strany, že ho v rámci vládnej koalície, pokiaľ sa s ním vieme programovo stotožniť, navrhnem a pokúsim sa presvedčiť koaličných partnerov, aby mu dali politickú podporu. To však znamená, že nezradím v iných veciach, pretože koaličná dohoda obsahuje veľa ústupkov a dohôd na spoločný postup," povedal Danko na margo balíka opatrení strany SaS, ktorý by mal zlepšiť podnikateľské prostredie.

 

Danko vyčítal Sulíkovi, že jeho strana 40 propodnikateľských opatrení, ktoré si vyžadujú oveľa hlbšiu analýzu a právny postup, presadzuje bez širšej politickej diskusie. Podľa Danka veľa opatrení zo spomínaného opozičného balíka "nemá hlavu ani pätu" a k mnohým má on osobne množstvo výhrad, napríklad k definovaniu návrhu fikcie tzv. exekučného titulu či k návrhu, ako by bolo možné podľa SaS vyhlásiť konkurz na dlžníka.

 

Sulík obvinil Danka, že má voči predsedovi vlády SR a predsedovi strany Smer-SD Robertovi Ficovi submisívny postoj, s ktorým je Danko "na smiech". Danko to odmietol, pretože "SNS je rámci vládnej koalície absolútne slobodná". "Váš problém je ľudské zlo, vy ako človek neviete ľudí spájať, viete len absolútne vyhrocovať konflikt," povedal Danko Sulíkovi. "Opatrenia, ktoré ste predložili, je 40 hlúpostí, ktoré ste si vycucali z prsta," dodal Danko na Sulíkove obvinenia, že nechce pomôcť podnikateľom vtedy, keď opozičná SaS predložila návrhy na zlepšenie podnikateľského prostredia.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies