Danko: Pilierom ekonomiky sú živnostníci, treba im uľahčiť život

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 11:05 • 2 min
Danko: Pilierom ekonomiky sú živnostníci, treba im uľahčiť život

BRATISLAVA - Silu štátu nevytvárajú len veľkí nadnárodní investori, pilierom ekonomiky sú živnostníci a malí podnikatelia. Roky budujú svoje firmy, tvoria hodnoty a nesú najväčšie riziko, keď ručia za podnikanie celým svojím majetkom. Preto by mali mať podľa mimoparlamentnej Slovenskej národnej strany (SNS) od štátu dobré podmienky pre svoju činnosť.

slovakia

left justify in out

Národniari v nadchádzajúcich parlamentných voľbách presadzujú návrhy na uľahčenie života živnostníkom a malým podnikateľom. "Vo svojom volebnom programe presadzuje SNS zníženie odvodového zaťaženia, zníženie dane z príjmu pre fyzické a právnické osoby na 19 %, zrušenie daňových licencií a mnohé iné opatrenia, ktoré obmedzia byrokraciu tak, aby sa živnostníci mohli venovať nie študovaniu stále nových zákonov a predpisov, ale tomu najdôležitejšiemu – svojej živnosti, svojmu remeslu," priblížil predseda strany Andrej Danko.

 

Na druhej strane SNS navrhuje prijatie zákona o osobitnom zdanení monopolov a bánk vo výške minimálne 6 %. Banky či telekomunikačné spoločnosti totiž podľa Danka dlhodobo zneužívajú svoje dominantné postavenie na trhu v neprospech svojich klientov. Podľa národniarov treba tiež zaviesť minimálne 6-% osobitnú daň z obratu obchodných reťazcov. "SNS nepochybuje, na ktorej strane by mal stáť štát so svojím verejným rozpočtom, koho má silný štát chrániť," dodal Danko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies