Danko odovzdal lotyšskej knižnici Dobšinského rozprávky

NETKY.SK • 11 Jún 2018, 19:32 • 2 min
Danko odovzdal lotyšskej knižnici Dobšinského rozprávky

RIGA – Predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS) odovzdal v pondelok Lotyšskej národnej knižnici trojzväzkovú edíciu Prostonárodných slovenských rozprávok od Pavla Dobšinského. Táto knižná zbierka je podľa šéfa slovenského parlamentu "jasným odkazom myslenia, žitia i skúseností Slovákov".

slovakia

left justify in out

"Je pre mňa veľká česť, že som mohol odovzdať jednu úžasnú publikáciu, ktorá prezentuje naše myslenie, našu históriu, naše srdcia, a to sú rozprávky, ktoré zozbieral Pavol Dobšinský. Som veľmi rád, že limitovanú edíciu budú mať práve tu, medzi štyrmi miliónmi kníh v Rige, kde prejavujú obrovskú úctu k svojej histórii, k svojim publikáciám," povedal Danko. Knižný dar od šéfa slovenského parlamentu prebrala lotyšská ministerka kultúry Dace Melbárde.

 

V utorok, druhý deň oficiálnej návštevy v Lotyšsku, šéfa NR SR čaká rokovanie s lotyšskou predsedníčkou parlamentu Inárou Múrniece a stretnutie s lotyšským prezidentom Raimondsom Véjonisom. Súčasťou Dankovej cesty bude aj podpis Memoranda o porozumení medzi Národným ústavom detským chorôb v Bratislave a Detskou univerzitnou nemocnicou v Rige. V memorande si obe strany dohodnú spoluprácu v oblasti poskytovania zdravotnej starostlivosti, ako aj podmienky zabezpečenia cirkulácie lekárov v rámci vedecko-výskumnej činnosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies