Danko odcestoval na stretnutie predsedov parlamentov V4 v Poľsku

NETKY.SK • 4 December 2016, 09:30 • 2 min
Danko odcestoval na stretnutie predsedov parlamentov V4 v Poľsku

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) odletel dnes na zahraničnú pracovnú cestu v Poľskej republike pri príležitosti konania neformálneho stretnutia predsedov parlamentov štátov Vyšehradskej skupiny (V4).

slovakia

left justify in out

Danko spolu s delegáciou odcestoval do mesta Przemyśl, kde sa stretne so šéfmi parlamentov krajín V4. Z iniciatívy predsedu poľského Sejmu Mareka Kuchcinského a predsedu Senátu Stanislawa Karczewského sa tam uskutočnia spoločné diskusie venované aktuálnym výzvam, ktorým v súčasnosti čelí Európska únia.


"Je zodpovednosťou lídrov iniciovať a viesť dialóg pre efektívne riešenie výziev, ktorým v súčasnosti čelíme. Tieto výzvy môžeme zvládnuť len silou skutočného spoločenstva štátov. Na bratislavskom parlamentnom samite sa ukázalo, že aj v národných parlamentoch sme si plne vedomí zodpovednosti za spoločný európsky projekt," povedal Danko.


Diskusia bude zameraná na politické otázky vo vzťahu k Európskej únii, posilňovanie úlohy národných parlamentov, hodnotové otázky, budúce perspektívy, ako aj praktické aspekty a nové možnosti aktivizácie V4.
Do vlasti sa Danko vráti dnes v popoludňajších hodinách.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona