Danko odcestoval na pracovnú návštevu Ruskej federácie

NETKY.SK • 15 Október 2017, 14:14 • 2 min
Danko odcestoval na pracovnú návštevu Ruskej federácie

BRATISLAVA - Predseda NR SR Andrej Danko dnes odcestoval na pracovnú návštevu Ruskej federácie, kde sa zúčastní na 137. zasadnutí Medziparlamentnej únie v Petrohrade.

slovakia

left justify in out

Kľúčovými bodmi programu bude voľba novej predsedníčky a podpredsedov Medziparlamentnej únie na nadchádzajúce funkčné obdobie (2017-2020). Diskusia bude zameraná na tému podpory kultúrneho pluralizmu a mieru prostredníctvom medzináboženského a medzietnického dialógu. Pravdepodobne sa otvorí aj problematika, ktorá sa týka humanitárnej krízy v Mjanmarsku či vnútropolitickej situácie vo Venezuele. Okrem Danka sú v delegácii aj poslanec Smeru-SD Miroslav Číž a poslankyňa hnutia Sme rodina Adriana Pčolinská.

Výročné zasadnutie Medziparlamentnej únie, najstaršej medzinárodnej politickej organizácie na svete, predstavuje tiež výnimočnú príležitosť pre viaceré bilaterálne stretnutia, ktoré parlamentnú delegáciu čakajú počas nadchádzajúcich dvoch dní. „Tento formát pravidelne potvrdzuje svoju opodstatnenosť. Vnímam ho ako unikátnu platformu pre nadväzovanie a sprostredkovanie kontaktov, podporu dialógu a výmenu názorov, zdieľanie osvedčených postupov, zbližovanie stanovísk v otázkach spoločného záujmu, ako aj spájanie úsilia nachádzať konštruktívne odpovede na výzvy dneška, ktoré často nepoznajú národné hranice. Je to užitočný prostriedok, ako priniesť pridanú hodnotu pre naše parlamenty, a to ako smerom dovnútra, tak aj smerom navonok – k našim občanom,“ povedal pred odchodom predseda NR SR Andrej Danko.

Medziparlamentná únia je popri Organizácii Spojených národov jedným z oporných pilierov súčasného svetového politického dialógu. Univerzálnosť jej členskej základne, ktorá v súčasnosti združuje národné parlamenty 173 štátov a ďalších 11 regionálnych parlamentných zhromaždení, ako aj 128-ročná tradícia jej existencie ako najstaršieho permanentného multilaterálneho fóra sú najlepšími dôkazmi jej nespochybniteľného vplyvu v mechanizmoch riadenia globálnych záležitostí a formovaní podôb medzinárodných vzťahov v 21. storočí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona