DANKO: O Slotovi rozhodne predsedníctvo, hrozí mu aj vylúčenie zo SNS

NETKY.SK • 23 Apríl 2013, 09:17 • 2 min
DANKO: O Slotovi rozhodne predsedníctvo, hrozí mu aj vylúčenie zo SNS

Bratislava - O straníckej budúcnosti čestného predsedu Slovenskej národnej strany (SNS) Jána Slotu rozhodne v disciplinárnom konaní predsedníctvo strany.

slovakia

left justify in out

"Predsedníctvo ako disciplinárny orgán môže rozhodnúť o zastavení konania, alebo uložiť sankciu. Stanovy poznajú tri druhy trestu: pokarhanie, odňatie funkcie alebo vylúčenie zo strany ako najvyšší stranícky trest," povedal pre TASR predseda SNS Andrej Danko.

"Prebieha vnútorný audit, kontrola interných predpisov, stavu majetku, pričom je posudzovaná zodpovednosť a oprávnenosť konania Jána Slotu. Výsledky budú predložené predsedníctvu na prerokovanie za účasti Jána Slotu," dodal.

Zároveň potvrdil informácie, že Slota prisľúbil strane finančnú pomoc v prípade, že budú posilnené jeho právomoci ako čestného predsedu. "Môžem potvrdiť, že finančná ponuka na pomoc strane bola Jánom Slotom a podpredsedom Milanom Fričom podmieňovaná prenosom zásadných kompetencií na čestného predsedu tak, ako to žiadal pred snemom," povedal Danko. Pred snemom sa hovorilo o tom, že by čestný predseda mohol získať právo veta pri prijímaní rozhodnutí, napokon však snem takýto presun kompetencií neodsúhlasil.

"Ako predseda strany sa nenechám nikým a ničím tlačiť k múru," reagoval Danko, ktorý principiálne odmieta posilňovanie kompetencií funkcie čestného predsedu výkonnými právomocami. "Finančná situácia SNS je vďaka členskej základni stabilizovaná aj bez peňazí Jána Slotu," dodal.

Disciplinárne konanie voči Slotovi začala SNS pre podozrenie z nehospodárneho nakladania s majetkom strany, a tým "ohrozením jej existencie".

Danko 28. marca priznal, že strana spláca úver na predvolebnú kampaň, podľa informácií TASR získala pred voľbami v roku 2012 až 1,5 milióna eur. "Takmer vo výške 50 percent bol splatený z príjmov zo štátneho rozpočtu, zvyšná časť je rozložená na určité časové obdobie," povedal vtedy Danko s tým, že o riešení finančnej situácie rokoval aj so svojím predchodcom, aktuálne čestným predsedom strany Jánom Slotom. "S týmito platbami nám bývalý pán predseda nepomohol," konštatoval na margo splácania úveru Danko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies