Danko: Nikto nikomu nezakrýva ústa, v Národnej rade sa treba slušne správať

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 15:13 • 2 min
Danko: Nikto nikomu nezakrýva ústa, v Národnej rade sa treba slušne správať

BRATISLAVA - Nikto nikomu v Národnej rade SR nezakrýva ústa, všetky práva a povinnosti poslanca si ctíme, ale je najvyšší čas baviť sa o pravidlách rokovania. Vyhlásil to dnes predseda NR SR Andrej Danko (SNS) po prerušení dvoch mimoriadnych schôdzí pléna, ktoré iniciovali opoziční poslanci s cieľom odvolať ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) a neskôr aj premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"To, že od niekoho žiadate poriadok, to nie je návrat do mečiarizmu, ale realizovanie ideí, ktoré zodpovedajú dnešnej dobe," odkázal Danko na margo kritiky opozície. Zdôraznil, že už vo štvrtok (7.7.) cestujú zástupcovia NR SR do Európskeho parlamentu, v piatok (8.7.) sa začne parlament pripravovať na medzinárodné podujatie, ktoré súvisí s predsedníctvom SR v Rade EÚ. "Toto opozícia vedela. Iné riešenie ako prerušiť schôdzu, som nemal," zdôraznil Danko.

 

Podľa jeho slov je dôležité, že sa už začalo pracovať na novom Rokovacom poriadku NR SR, ako aj na Etickom kódexe poslanca, ktoré majú vzniknúť podľa vzoru moderných demokracií a do budúcna zabrániť konfliktom v pléne, k akým došlo napríklad počas odvolávania Kaliňáka. "Toto nie je návrat do mečiarizmu. To priniesla doba. Máme tu subjekty, ktoré si mýlia politiku s teátrom. Ale sála NR SR má byť chrám, kde zaznievajú slová," odkázal Danko.

 

"Možno sa občas zakokcem," priznal predseda parlamentu, "ale vždy budem od srdca hovoriť veci, ktoré cítim". "Keď raz budem odovzdávať svoju funkciu nástupcovi, nikto v tejto sále nebude mať tričko, nebude urážať kolegov a otvárať si horalku," uistil. Danko predpokladá, že schôdzu k odvolávaniu premiéra sa nepodarí otvoriť ani na tretí pokus vo štvrtok ráno. Potom bude aj s rokovaním o vyslovení nedôvery Kaliňákovi presunutá na september.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies