Danko navštívil Múzeum holokaustu so šéfom izraelského Knessetu

NETKY.SK • 22 Jún 2017, 14:40 • 2 min
Danko navštívil Múzeum holokaustu so šéfom izraelského Knessetu

BRATISLAVA - Žiaci slovenských základných škôl budú mať od nového školského roka bezplatný vstup do Múzea holokaustu v Seredi. Oznámil to predseda parlamentu Andrej Danko, ktorý dnes navštívil múzeum s predsedom izraelského Knessetu Julim-Joelom Edelsteinom.

slovakia

left justify in out

„Sám som inicioval túto možnosť, pretože je veľmi dôležité podporiť povedomie našich detí aj v tomto smere," povedal Danko. Podľa Edelsteina je to pre slovenskú mládež jeden z najlepších darčekov, pretože len vysvetľovaním a pripomínaním minulosti je možné zabrániť nenávistným prejavom v súčasnosti.

Danko ocenil spoluprácu parlamentov Slovenska a Izraelu a poďakoval sa za pomoc pri definovaní pojmov, ako je holokaust či antisemitizmus. Uviedol tiež, že v tejto súvislosti chce iniciovať legislatívne zmeny.

 

„Našu legislatívu vieme stále vylepšiť, preto vítam snahu môjho partnera pomôcť Slovensku jasne definovať pojmy z čias holokaustu,“ povedal Danko. Edelsteina v tejto súvislosti vyzdvihol prístup Slovenska v tejto téme.

 

„Ako preživší holokaustu som osobne vďačný Slovensku, ako sa úprimne vysporiadalo so svojou minulosťou. Žiaľ, nie všetky štáty tak urobili," uzavrel.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies