Danko navštívil demilitarizovanú zónu na hranici so Severnou Kóreou

NETKY.SK • 28 Jún 2017, 14:34 • 2 min
Danko navštívil demilitarizovanú zónu na hranici so Severnou Kóreou

BRATISLAVA - Predseda NR SR Andrej Danko (SNS) v závere svojej pracovnej cesty v Kórejskej republike, kde zastupoval Slovensko na Summite predsedov parlamentov euro-ázijských krajín, navštívil aj demilitarizovanú zónu na hranici so Severnou Kóreou.

slovakia

left justify in out

Pocity z tejto návštevy prirovnal k pocitom, ktoré malo Slovensko dlhé roky, keď nás od našich susedov oddeľoval ostnatý drôt. "Vidieť túto zónu bol pre mňa neopísateľný zážitok. Priznám sa, že to vo mne vyvolalo veľký pocit nostalgie a smútku, keď našu republiku oddeľoval od demokracie ostnatý drôt a izoloval tak našu krajinu,“ dodal Andrej Danko.

Ako uviedla v tlačovej správe Zuzana Čižmáriková z komunikačného oddelenia parlamentu, toto obdobie nebolo pre Slovensko jednoduché, a preto predseda parlamentu veľmi citlivo vníma pocity ľudí v Kórejskej republike.

 

Zároveň Danko vyzdvihol, že Južná Kórea sa dlhodobo snaží o dialóg a má snahu túto situáciu riešiť. „Sledovať z diaľky Severnú Kóreu, v ktorej je demokracia neznámym pojmom, bolo veľmi smutné. Verím, že raz príde k zjednoteniu tejto krásnej krajiny," dodal Danko
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona