Danko: Naše deti doplatia na nezodpovedné zadlžovanie vlády

NETKY.SK • 7 Máj 2014, 13:42 • 2 min
Danko: Naše deti doplatia na nezodpovedné zadlžovanie vlády

BRATISLAVA - Za posledných niekoľko rokov dochádza k neustálemu zvyšovaniu dlhu SR, čo je výsledkom nezodpovednej politiky súčasnej vlády. Pre TASR to vyhlásil predseda SNS Andrej Danko.

slovakia

left justify in out

"Nejde len o zadlžovanie nás všetkých, ale aj našich detí. Už teraz dlh Slovenskej republiky predstavuje viac ako 7000 eur na každého obyvateľa, čo je z pohľadu aktuálnej ekonomickej situácie nepríjemná správa pre nás všetkých," tvrdí Danko. "Je na mieste pýtať sa, kde tieto prostriedky skončili," dodáva.
     

Odpoveďou môžu byť podľa neho "predražené štátne zákazky a netransparentné verejné obstarávania". Danko tvrdí, že nedostatok zdrojov sa slovenská vláda snaží získať zvyšovaním zadlženia a následným vyplácaním dividend v štátnych podnikoch.
     

Slovenská národná strana (SNS) podľa Danka dlhodobo upozorňuje na nehospodárne nakladanie so štátnym majetkom a obzvlášť v prípade strategických podnikov. "Aj v prípade takýchto zdrojov by sme mali v prvom rade uvažovať nad ich racionálnym zhodnotením, alebo znížením štátneho dlhu," uviedol predseda SNS.
     

"Dlhodobo udržateľné prínosy by mali byť nadradené nad momentálnou spotrebou, čo v konečnom dôsledku iba znamená populistickú politiku v snahe získať voličov a odvrátenia ich pozornosti od aktuálnych politických káuz súčasnej vlády," uzatvára Danko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies