Danko: Národniari prichádzajú s reálnymi zmenami

NETKY.SK • 27 Január 2018, 10:46 • 2 min
Danko: Národniari prichádzajú s reálnymi zmenami

BRATISLAVA - Najočakávanejšou systémovou zmenou, ktorou sa bude zaoberať plénum Národnej rady Slovenskej republiky z dielne Slovenskej národnej strany bude podľa predsedu NR SR a šéfa národniarov Andreja Danka trinásty a štrnásty plat. Uvádza to v tlačovej správe, ktorú agentúre SITA poskytla hovorkyňa SNS Zuzana Škopcová.

slovakia

left justify in out

Legislatívna úprava zavedenia trinásteho a štrnásteho platu do praxe bude podľa SNS dôsledne dbať na to, aby sa eliminoval priestor pre špekulácie. „Keď doteraz občan z 500 eurovej odmeny v čistom vidí len okolo 360 eur, po prijatí našich opatrení dostane o 120 eur viac. Čiže z 500 eur dostane v čistom okolo 480 eur,“ vysvetľuje predseda SNS. Toto systémové riešenie z dielne SNS zakladá predpoklad na ďalšie rozvíjanie tohto inštitútu do budúcnosti tak, aby bol na prospech slovenských zamestnancov aj zamestnávateľov .

Národniari pripomínajú aj návrh o školskej novele, s ktorým tiež prichádza SNS. Návrh rieši možnosť podávania elektronických prihlášok na školy, rovnako rieši problémy učiteľov s triednymi knihami, ktoré postupne tiež prejdú na elektronickú verziu. Z dielne rezortu pôdohospodárstva legislatívne zmeny zase zamedzia nekalému biznisu s drevom a novinkou bude aj zákon o pozemkových spoločenstvách, ktorý má v súčasnosti podľa SNS až anachronizmus feudálneho práva. Preto ministerstvo pod vedením nominantky SNS ministerky Gabriely Matečnej pripravilo nové, moderné zmeny vo fungovaní pozemkových spoločenstiev. „Robíme konkrétne zmeny, ktoré si pýta prax a dennodenný život. Nežijeme len písaním brožúr a „odborných článkov“,“ reaguje na pripravené zmeny Danko.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies