Danko: Mládež SNS pripravuje podnet pre neprijímanie členov do OĽaNO

NETKY.SK • 25 August 2016, 12:29 • 2 min
Danko: Mládež SNS pripravuje podnet pre neprijímanie členov do OĽaNO

BRATISLAVA – Mládež Slovenskej národnej strany (SNS) pripravuje podľa predsedu SNS Andreja Danka podnet na prokuratúru, aby prešetrila, či hnutie OĽaNO Igora Matoviča neporušuje základné ľudské práva. Ako povedal Danko v rozhovore pre agentúru SITA, právo združovať sa a zhromažďovať sa je základné právo.

slovakia

left justify in out

„Do strany od vzniku OĽaNO neprijali nikoho. Podľa mňa sú tým porušované zákony a ľudské práva. Máme x ľudí, ktorí hovoria, že tam chceli vstúpiť,“ uviedol Danko, podľa ktorého sú porušené ľudské práva občana, ktorý požiadal politickú stranu o právo byť jej členom a je odmietaný len z princípu, že strana neprijíma členov. „Ktorákoľvek strana musí umožniť byť prijatý, pokiaľ záujemca splní podmienky. Tie musia byť jasne nastavené. Nemôže to byť podmienka, že neprijíma, lebo sme len štyria,“ vysvetlil Danko.

 

Podľa Matoviča by sa mal Danko nechať vyšetriť, pretože to hraničí s psychopatiou. „Jeden týždeň zvolá tlačovú besedu, že mu opozícia dala hada do kancelárie, ďalší týždeň zvolá tlačovú besedu, že opozícia sa snaží dostať k jeho zdravotnej dokumentácii. A to ani nespomínam to, že podľa Danka sú najväčším problém Slovenska dvojbodka v logu RTVS, horalka, tričko a transparent v parlamente a to, či poslanec môže hovoriť 20 alebo 21 minút. Dosť úbohé od predsedu Národnej rady SR,“ reagoval pre agentúru SITA Matovič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona