Danko mieni dať podnet na Mizíka pre jeho kritiku štátnych vyznamenaní

NETKY.SK • 31 Január 2017, 17:09 • 2 min
Danko mieni dať podnet na Mizíka pre jeho kritiku štátnych vyznamenaní

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR za ĽSNS Stanislav Mizík zrejme bude vysvetľovať svoju kritiku štátnych vyznamenaní, ktoré udelil prezident SR Andrej Kiska viacerým osobnostiam. Mizíkovi prekáža, že ich dostali aj Židia, slniečkari a ochrancovia "cigánov, moslimov". Predseda Národnej rady SR Andrej Danko na neho mieni dať podnet.

slovakia

left justify in out

"Nehanebné správanie niektorých poslancov na Facebooku, ktorí si robia posmešky z ocenených, odsúdim takisto. A pokiaľ sa skončí vyšetrovanie, dám podnet na príslušný výbor, aby príslušný poslanec išiel vysvetliť, ako si dovolí tak dehonestovať Židov a Izrael," vyhlásil na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente Danko.

 

Mizíkove vyjadrenia k štátnym vyznamenaniam odmietla a odsúdila vládna koalícia aj opozícia. Považujú ich za neprijateľné, za hanbu, za namierené proti ľudským právam, slobode aj demokracii. Politici z koalície aj opozície sa od nich dištancujú. Koalícia sa bude extrémistickými a rasistickými vyjadreniami zaoberať a pokiaľ v nich budú poslanci pokračovať, prídu disciplinárne konania. 

 

Ak by na Mizíka išiel podnet na parlamentný výbor, nebol by jeho prvý. Poslanec už jednému čelil, a to v súvislosti s jeho výrokmi v pléne, kde islam nazval "satansko-pedofilným dielom diabla". Za to sa má ospravedlniť, inak mu hrozí pokuta 1000 eur. Spolu s Mizíkom čelili konaniu aj Milan Mazurek (ĽSNS) a Igor Matovič (OĽaNO-NOVA). Mazurek sa má ospravedlniť za to, že nazval islam "krutým, odporným a neľudským politickým systémom". Matovič zas za prirovnanie situácie opozičných poslancov v parlamente k situácii Židov v koncentračných táboroch.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies