Danko: Kvóty sa stali symbolom arogancie a výsmechu malým štátom EÚ

NETKY.SK • 23 September 2015, 12:02 • 2 min
Danko: Kvóty sa stali symbolom arogancie a výsmechu malým štátom EÚ

BRATISLAVA – Utorkové (22.9.) rozhodnutie o kvótach na pôde Európskej únie označil predseda mimoparlamentnej Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko za prelomový medzník. Podľa jeho slov prichádza obdobie, keď nám budú veci z EÚ diktované aj v tých oblastiach, v ktorých sme to doteraz nepredpokladali.

slovakia

left justify in out

"Kvóty sa stali symbolom arogancie, moci, výsmechu malým štátom v EÚ," reagoval dnes Danko. Ministri vnútra Európskej únie totiž v utorok odsúhlasili v Bruseli návrh na prerozdelenie 120.000 žiadateľov o azyl medzi jednotlivé krajiny EÚ. Plán prerozdelenia bol schválený väčšinou národných delegácií, proti hlasovali Česká republika, Slovensko, Rumunsko a Maďarsko. Fínsko sa zdržalo hlasovania. Ako dodal šéf národniarov, ukázalo to, akí malí a bezvýznamní sa v rámci EÚ stávame.

 

Danko preto vyzval na väčšiu jednotnosť v otázke kvót v rámci Slovenska. Vláda by podľa jeho slov mala naďalej trvať na svojom aktuálnom stanovisku. Prezident Andrej Kiska by podľa Danka mal byť iniciatívnejší a zvolať okrúhle stoly politických strán či odborníkov.

 

Predseda SNS taktiež vyzýva politické strany, aby jednotne deklarovali svoj postoj. "Myslím si, že je najvyšší čas, aby strany ukázali svoje postoje, aby neklamali svojich voličov a aby povedali svoje skutočné stanoviská," zdôrazni šéf národniarov. Vyzval aj spolky a verejnosť, aby podporili stanoviská vlády a aby to nevnímali politicky.

 

SNS je podľa neho v otázke kvót zásadná. "Hlasovanie o povinných kvótach považujeme za bezprecedentný prípad prevalcovania menšiny väčšinou. Navyše v otázke, ktorá bytostne súvisí so suverénnymi právami národných štátov," dodal s tým, že hlasovanie o kvótach posunulo EÚ do inej úlohy, ako keď sme do nej vstupovali.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona