Danko: Jedinou cestou pre SNS je koniec hašterenia, hádok, negativizmu

NETKY.SK • 18 Jún 2016, 15:13 • 2 min
Danko: Jedinou cestou pre SNS je koniec hašterenia, hádok, negativizmu

MARTIN - Slovenská národná strana (SNS) sa po ceste obrody a zmeny, ktorá pre ňu bola naozaj ťažká, presvedčila, že jedinou cestou je to, keď prestane hašterenie, hádky, negativizmus, zloba, obviňovanie, intrigy. Vyhlásil to dnes predseda národniarov Andrej Danko na brífingu po slávnostnom sneme SNS v Martine pri príležitosti 145. výročia založenia strany.

slovakia

left justify in out

"Jediná cesta pre Slovensko, aby existovalo ďalej a žilo, je vzájomná úcta medzi nami, úcta novinára k politikovi, politika k novinárovi, úcta občana k štátu, štátu k občanovi, viac porozumenia, nehy, menej negativizmu, intríg, osočovania, lebo potom nás to všetkých likviduje," uviedol Danko. Podľa jeho slov je toto aj hlavným odkazom slávnostného snemu SNS a mottom, s ktorým chce byť naďalej v politike, vtedy je totiž ochotný odolávať akýmkoľvek útokom, intrigám. "Pre mňa je najdôležitejšie to, že sa dôvera občanov k Slovenskej národnej strane vrátila a že ľudia, ktorí pri mne stoja, sú dobrí ľudia," zdôraznil.

 

Slovenská národná strana vznikla 6. júna 1871 a je najstarším politickým subjektom na Slovensku. Pri príležitosti 10. výročia Memoranda národa slovenského sa vtedy v Turčianskom Svätom Martine zišli popredné osobnosti národného hnutia a prijali rozhodnutie, že Slováci sa v ďalšom roku na voľbách do uhorského snemu zúčastnia ako samostatná politická strana s vlastnými kandidátmi. Prvým predsedom SNS až do roku 1875 bol Viliam Pauliny-Tóth.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies