Danko je za lepšiu identifikáciu majetkov funkcionárov

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 16:31 • 2 min
Danko je za lepšiu identifikáciu majetkov funkcionárov

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR a SNS Andrej Danko je za prísnejšie majetkové priznania verejných funkcionárov. Vyplýva to z Dankových dnešných vyjadrení.

slovakia

left justify in out

"Budem zástanca toho, aby sme v budúcnosti dosiahli identifikáciu majetkov tak, aby ľudia, ktorí zastávajú verejné funkcie, vedeli zdokladovať rozsah majetku, dispozičné práva. Aby sme sa dostali do stavu, kedy sa bude prísne rozlišovať, čo je štátne a čo súkromné. Každý má vedieť zdokladovať každé svoje auto, odkiaľ má jeho manželka kabelku, kabát," vyhlásil na tlačovej konferencii v Bratislave.

 

Majetkové priznania rieši ústavný zákon o konflikte záujmov. Už roky sa hovorí o sprísnení majetkových priznaní tak, aby sa z nich dalo vyčítať, či si verejný funkcionár mohol na svoj majetok zarobiť výkonom svojej funkcie, alebo nie. V parlamente bolo viacero návrhov noviel ústavného zákona aj v minulom volebnom období.

 

Jedným z nich bol návrh pracovnej skupiny, ktorú tvorili zástupcovia všetkých parlamentných strán. Zhodli sa na kompromisnom znení, ale Smer-SD od návrhu napokon odstúpil. Opozícia ho predložila sama, Smer-SD však napokon prišiel s vlastným návrhom. Ten bol oproti verzii pracovnej skupiny okresaný. Opozícia ho odmietla, pretože podľa nej bol nepostačujúci na kontrolu majetkov. Smer-SD tvrdil, že obsahoval všetko, čo opozícia žiadala. Vládna strana však bez opozície nemala dosť hlasov na jeho presadenie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies