Danko je vďačný, že minister školstva napĺňa víziu reformy školstva

NETKY.SK • 15 Marec 2017, 16:24 • 2 min
Danko je vďačný, že minister školstva napĺňa víziu reformy školstva

BRATISLAVA - Súčasný minister školstva Peter Plavčan (nom. SNS) napĺňa víziu reformy školstva a postupnými krokmi v rámci koalície presadzuje veci. Uviedol to predseda Národnej rady SR a predseda SNS Andrej Danko, ktorý dnes navštívil ministerstvo školstva v rámci ročného odpočtu práce.

slovakia

left justify in out

"Chcel by som sa verejne poďakovať ministrovi Plavčanovi, že napĺňa víziu koaličnej dohody, že napĺňa víziu reformy školstva a že postupnými krokmi v rámci koalície presadzuje veci, ktoré presadiť dokážeme,“ uviedol Danko. Ocenil napríklad zvýšenie platov učiteľov, ale aj pripravovaný projekt školských autobusov, ktorý realizuje rezort školstva v spolupráci s ministerstvom dopravy a vnútra. „Základným princípom našej politiky je silnejšia ruka štátu vo vzdelávacích procesoch,“ zdôraznil Danko.

 

Predseda parlamentu osobitne vyzdvihol reformu v oblasti športu, kde sa podľa neho docielilo transparentnejšie vynakladanie finančných zdrojov. S ministrom dnes dohodli aj vyčlenenie osobitných peňazí pre športy. V sume okolo 15 miliónov eur chcú realizovať výzvy na rekonštrukcie drobných investícií, ako napríklad oprava šatní na štadiónoch.

 

Minister školstva považuje za najdôležitejšie úspechy minuloročné zvýšenie platov učiteľov a zakotvenie pravidelného zvyšovania platov v ďalších rokoch. Ďalším úspechom je podľa neho príprava reformy školstva, ktorej znenie predstavili dnes dopoludnia. Rezort školstva podľa jeho slov pripravuje viacero projektov zameraných na kultúrnu, vzdelávaciu a športovú oblasť. Od nového školského roku chce napríklad intenzívnejšie podporiť športové olympiády.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona