Danko je pripravený zvolať schôdzu parlamentu hneď, ako sa bude dať

NETKY.SK • 21 Marec 2018, 13:56 • 2 min
Danko je pripravený zvolať schôdzu parlamentu hneď, ako sa bude dať

BRATISLAVA - Súčasná situácia nepraje riadnemu chodu štátu, stoja zákony, dôležité rokovania. Aj preto je predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) pripravený zvolať schôdzu parlamentu hneď, ako sa bude dať. Uviedol to v dnešnej relácií Rádia Expres Naživo.

slovakia

left justify in out

Vyhlásenie Danka agentúre SITA poskytol hovorca Kancelárie NR SR Tomáš Kostelník. „Keď prezident prijme a vymenuje novú vládu, hneď na druhý deň zvolám schôdzu parlamentu, aby rekonštruovaná vláda začala čím skôr pracovať,“ povedal Danko. Zopakoval, že za svojimi ministrami a aj nominantmi stojí. „Ak by sa našli akékoľvek dôkazy o nezákonnom prepojení alebo nekalom biznise, nemám problém konať. Padni komu padni,“ uviedol.

Predseda parlamentu zopakoval, že rešpektuje rozhodnutie prezidenta Andreja Kisku nevymenovať novú vládu v zložení, ktoré Peter Pellegrini predložil ako prvé. Zároveň zopakoval aj to, že aj prezident musí rešpektovať výsledky volieb. „Oceňujem prístup prezidenta, ale aj Pellegriniho, ktorý hľadá dialóg. Dobrý vzťah prezidenta a premiéra je veľmi dôležitý pre riadny a pokojný chod štátu. O zmier som sa snažil aj pred demisiou Roberta Fica,“ reagoval Danko.

Danko hovoril aj o návrhu SNS na odvolanie poslankyne Petry Krištúfkovej (Sme rodina) z Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva na najbližšej parlamentnej schôdzi. „Poslankyňa nemôže vykonávať túto funkciu, ak žila v spoločnej domácnosti s mafiánmi ako Dinič, Havaši, či mala blízko k odsúdenému šéfovi piťovcov. Je nepredstaviteľné, aby takáto osoba kontrolovala činnosť Vojenského spravodajstva parlamentu,“ zdôraznil Danko.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies