Danko je názoru, že Portugalsko je inšpiráciou v oblasti cestovného ruchu

NETKY.SK • 28 Január 2020, 08:54 • 2 min
Danko je názoru, že Portugalsko je inšpiráciou v oblasti cestovného ruchu

LISABON - Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko sa spolu s parlamentnou delegáciou počas oficiálnej návštevy Portugalskej republiky stretol s predsedom Republikového zhromaždenia Eduardom Ferrom Rodriguesom.

slovakia

left justify in out

Vyzdvihnutie 

Cieľom zahraničnej návštevy bolo prehĺbenie bilaterálnych vzťahov na úrovni parlamentov krajín, ako aj diskusia o zahraničnopolitickej situácii. Portugalsko je podľa predsedu parlamentu Andreja Danka príkladným štátom, ktorý si vie uctiť svoju históriu aj jej hrdinov. "V mene našej delegácie som vyjadril veľkú úctu portugalskému národu. Na každom kroku tu vidno, ako si ctia svojich národných buditeľov," povedal v úvode. Nie nadarmo mu totiž hovoria aj krajina moreplavcov.

 

img

 

Cestovný ruch

Cestovanie a turizmus má totiž Portugalsko podľa neho vo svojej základnej DNA. "Diskutovali sme aj o cestovnom ruchu, odnášam si so sebou množstvo inšpirácie, ktoré by som chcel pretaviť aj do reálnych krokov na Slovensku," doplnil šéf parlamentu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Andrej Danko (@andrej_danko_official),

 

Vzájomná podpora

Vzťahy a politický dialóg medzi štátmi sú dlhodobo na vysokej úrovni, čo dokazuje aj vzájomná spolupráca mimoparlamentnej aj parlamentnej kooperácie. "Portugalsko podporilo Slovensko počas nášho vstupu do Schengenu aj pri predsedníctve v Rade Európy. Onedlho to bude práve Portugalská republika, ktorá prevezme štafetu. Predsedovi parlamentu som preto povedal, že Slovenská republika bude jeho spoľahlivým a dôveryhodným partnerom v prípadných rokovaní," vyhlásil predseda Národnej rady SR Andrej Danko na pôde portugalského parlamentu.

 

img

 

Program slovenskej delegácie

Súčasťou oficiálneho pracovného programu predsedu NRSR s delegáciou je aj návšteva pútnického miesta Fatima, ktorá je naplánovaná na dnešný deň.

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona