Danko: Je dôležité, aby sa vrátila medzi koaličných partnerov elementárna úcta

NETKY.SK • 8 August 2017, 10:54 • 2 min
Danko: Je dôležité, aby sa vrátila medzi koaličných partnerov elementárna úcta

BRATISLAVA – Predseda SNS Andrej Danko nevie, ako sa vyvinie situácia v koalícii, je však podľa neho dôležité, aby sa medzi koaličných partnerov vrátila elementárna úcta. Danko to uviedol po dnešnom zasadnutí predsedníctva strany.

slovakia

left justify in out

„Predsedníctvo SNS prerokovalo dnešnú situáciu, ja nie som veštec, čo bude ďalej, ale myslím si, že je dôležité, aby sa vrátila medzi koaličných partnerov elementárna úcta,“ uviedol Danko novinárom predtým, ako sa vydal na rokovanie koaličnej rady. Tú zvolal premiér Robert Fico (Smer-SD) potom, ako predseda SNS v pondelok (7.8.) vypovedal koaličnú zmluvu.

 

Podľa Danka je dôležité, aby si koaliční partneri určili priority, najmä v sociálnej oblasti. „Aby to nebola vláda len pre vládnutie, ale aby sme konečne začali riešiť problémy efektívne, nie aby sme bojovali o financie pre jednotlivé rezorty na výstavby diaľnic a na ďalšie veci, pretože ja som si efektívne riadenie štátu predstavoval úplne ináč, keď som išiel z praxe do politiky,“ vysvetlil.

 

Predseda SNS je presvedčený, že bez „absolútnej“ revízie koaličnej zmluvy nemôže koalícia ďalej fungovať.

 

„V každom prípade si myslím, že je veľmi dôležité, aby si ľudia dokázali svoje problémy vydiskutovať a ja som zvolil tento spôsob hlavne preto, že si myslím, že bez absolútnej revízie koaličnej zmluvy nie je možné fungovať, pretože tu vznikajú rôzne situácie, ktoré koaličná zmluva ani nepozná,“ dodal.

 

Vypovedanie koaličnej zmluvy Danko oznámil v pondelok listom cez médiá. Premiér Fico v reakcii na tento krok zvolal nadnes rokovanie koaličných partnerov. Koaličná rada rokuje od 10.00 h vo vládnom hoteli na Bôriku. Krok koaličného partnera označil Fico za „absurdný“, nevnáša podľa neho do spoločnosti pokoj a stabilitu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona