Danko: Francúzsko ukázalo, ako zastaviť ľudí, ktorí v politike iba kritizujú a ponúkajú len konflikt a sebecké riešenia

NETKY.SK • 8 Máj 2017, 10:23 • 2 min
Danko: Francúzsko ukázalo, ako zastaviť ľudí, ktorí v politike iba kritizujú a ponúkajú len konflikt a sebecké riešenia

BRATISLAVA - Francúzsko v nedeľu ukázalo, ako zastaviť ľudí, ktorí v politike iba kritizujú a ponúkajú len konflikt a sebecké riešenia. Uvádza sa to vo vyhlásení predsedu parlamentu Andreja Danka k výsledku nedeľňajšieho druhého kola prezidentských volieb vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Víťazstvo Emmanuela Macrona je podľa Danka novou nádejou na potrebné zjednotenie Európskej únie. Ako dodal, voľba francúzskeho ľudu je lepšou cestou nielen pre nich, ale aj pre celú Európsku úniu.

Centrista Emmanuel Macron sa so ziskom vyše 65 percent stal víťazom druhého, rozhodujúceho kola prezidentských volieb vo Francúzsku. Jeho rivalku, nacionalistku Marine Le Pen, podporilo menej ako 35 percent voličov.

V rozhodujúcom kole volieb proti sebe stáli exminister hospodárstva a niekdajší člen vládnej Socialistickej strany Emmanuel Macron (39) a europoslankyňa a kandidátka Národného frontu Marine Le Penová (48). Macron bude najmladším prezidentom v histórii Francúzska. Francúzi si tentoraz zvolili 25. prezidenta v poradí. Celkovo ide len o ôsmu priamo volenú hlavu štátu vo francúzskej histórii, keďže do 60. rokov 20. storočia bol prezident volený nepriamo.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona