Danko: Efektívna samospráva je základ silného štátu

NETKY.SK • 31 Január 2015, 16:29 • 2 min
Danko: Efektívna samospráva je základ silného štátu

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Základom silného štátu je efektívna samospráva. Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko to prízvukoval na brífingu po skončení dnešnej konferencie o problémoch slovenských samospráv, ktorú SNS zorganizovala v Liptovskom Mikuláši za účasti viac ako stovky starostov a primátorov.

slovakia

left justify in out

„Naša strana dlhodobo hovorí o potrebe silného štátu, otca, ktorý pokarhá, pohladí, ktorý bude garantovať občanovi vankúš, pokiaľ bude chorý, pokiaľ bude potrebovať pomoc. A základom silného štátu musí byť efektívna samospráva, ktorá bude rešpektovaná štátom a nebude ním valcovaná a neustále finančne poddimenzovaná,“ skonštatoval.
      

Je podľa neho najvyšší čas, aby sa aj štát, rovnako ako už to činí súkromný sektor, občania i samosprávy, začal správať trhovo a hospodárne. „Diskutovali sme o zásadných záležitostiach, ktoré by mohli tento štát, samosprávy a najmä záujmy ich občanov posunúť ďalej. Dotkli sme sa potreby reformy zákona o obecnom zriadení,“ priblížil Danko.
      

„Dopodrobna sme prebrali problematiku posilnenia kompetencií starostov, jasných pravidiel na delegovanie do obchodných spoločností, ale napríklad aj stropu na zvyšovanie dlhu. Aby starosta nemohol podpisovať niekedy doslova šialené zmluvy bez zastupiteľstva a nevznikali tak do budúcnosti nútené správy,“ dodal predseda SNS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies