Danko: Dohoda o Zrušení Mečiarových amnestií je blízko

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 18:17 • 2 min
Danko: Dohoda o Zrušení Mečiarových amnestií je blízko

BRATISLAVA - Zrušenie Mečiarových amnestií je na veľmi dobrej ceste. Povedal to predseda Národnej rady SR a SNS Andrej Danko. Koalícia a opozícia na dnešnom rokovaní poslaneckého grémia ešte dohodu nenašli, viacerí však hovoria, že je blízko.

slovakia

left justify in out

"Vytvoril sa mechanizmus, aby sme raz a navždy tento problém pochovali, aby sme vyriešili túto traumu," povedal Danko novinárom o rušení amnestií. On sám ho považuje za riešenie na hrane ústavnosti, rešpektuje aj názor podpredsedu Antona Hrnka, ktorý rušenie Mečiarových amnestií nepodporuje. Danko nevie o tom, že by návrh nepodporili ďalší poslanci SNS okrem Hrnka.

 

Danko potvrdil, že koalícia vie splniť niektoré z požiadaviek opozície. Hovoril napríklad o tom, že pred ústavným súdom by mohli parlament zastupovať poslanec Peter Kresák (Most-Híd) a právnik Peter Kubina. Výhrady nemá ani k požiadavke zábezpeky, že nebude možné brať amnestované skutky ako premlčané. Všetky požiadavky však koalícia opozícii nesplní. "Je dôležité hľadať konsenzus," doplnil Danko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies