Danko dnes prijal veľvyslankyňu ČR v Bratislave Klausovú

NETKY.SK • 31 Máj 2016, 16:10 • 2 min
Danko dnes prijal veľvyslankyňu ČR v Bratislave Klausovú

BRATSLAVA - Predseda NR SR Andrej Danko dnes na pôde parlamentu prijal veľvyslankyňu Českej republiky v SR p. Liviu Klausovú.

slovakia

left justify in out

Obaja predstavitelia v spoločnom rozhovore zhodnotili našu doterajšiu spoluprácu a výnimočnú úroveň slovensko-českých vzťahov. Predseda NR SR ocenil fakt, že v duchu tradičnej slovensko-českej vzájomnosti navštívi v najbližších dňoch Českú republiku v rámci svojej prvej zahraničnej oficiálnej návštevy vo funkcii predsedu slovenského parlamentu a nadviaže tak na dlhodobú tradíciu našich vzťahov.

 

„Mimoriadne oceňujem doterajšiu bilaterálnu parlamentnú spoluprácu, ktorá má dlhodobo nadštandardný charakter. Spoluprácu s českým Parlamentom – Poslaneckou snemovňou aj Senátom, či už na úrovni vedení alebo na úrovni výborov, považujem za kľúčovú. Výmena názorov, poznatkov a skúseností našich zákonodarcov je zdrojom a inšpiráciou pre tvorbu legislatívy v oboch krajinách, z ktorej profitujú občania oboch krajín. V tomto trende mám záujem čo najintenzívnejšie pokračovať aj naďalej," uviedol Andrej Danko.

 

Obaja predstavitelia sa vo vzájomnom rozhovore venovali aj aktuálnym témam na bilaterálnej i európskej úrovni, osobitne príprave na predsedníctvo SR v Rade EÚ, energetickej problematike a projektu Nord Stream II, migrácii, ako aj spoločnej koordinácií politík na úrovni krajín V-4.

 

„Verím, že naše predsedníctvo v Rade EÚ bude ďalším akcelerátorom našej spolupráce. Je to míľnik nášho viac ako desaťročného členstva v EÚ a Slovensko sa naň intenzívne pripravuje. Pri tejto príležitosti nemôžeme opomenúť ani parlamentnú dimenziu slovenského predsedníctva v Rade EÚ, za ktorej prípravu a realizáciu je plne zodpovedná NR SR. V tejto súvislosti pripravujeme v Bratislave 7 medziparlamentných stretnutí a budeme sa tešiť na účasť českých kolegov“, dodal Andrej Danko.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona