Danko diskutoval s vedením Matice slovenskej aj o aktuálnych udalostiach

NETKY.SK • 18 Jún 2016, 11:24 • 2 min
Danko diskutoval s vedením Matice slovenskej aj o aktuálnych udalostiach

MARTIN - O aktuálnych spoločenských udalostiach a mieste Matice slovenskej (MS) v slovenskej spoločnosti diskutoval dnes predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS) s vedením MS na jej pôde v Martine.

slovakia

left justify in out

Danko navštívil MS v sprievode poslancov parlamentu za Slovenskú národnú stranu, ktorej členovia si dnes na slávnostnom sneme pripomínajú 145. výročie jej založenia.

 

V martinskom sídle Matice šéfa parlamentu privítal predseda MS Marián Tkáč spolu so správcom Marošom Smolcom, informoval TASR Jozef Dobroslav Pinka z informačného ústredia MS. "Andrej Danko poďakoval vedeniu Matice slovenskej za statočnosť a úsilie pri práci na zachovávaní našich národných tradícií. Vyjadril ochotu spolupracovať na aktivitách aj priamo v priestoroch Národnej rady," uviedol.

 

Delegáciu čakali podľa slov Pinku i ukážky z archívu krojov, knižná i periodická tlač z produkcie MS, ale aj najvzácnejšie kúsky z archívnych políc.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona