Danko chce získať peniaze pre slovenský šport od nadnárodných spoločností

NETKY.SK • 2 August 2017, 12:24 • 2 min
Danko chce získať peniaze pre slovenský šport od nadnárodných spoločností

BRATISLAVA – Svitne konečne slovenskému športu na lepšie časy? Predseda NR SR Andrej Danko sa pohráva s myšlienkou, že finančné dotácie, ktoré by mohli zlepšiť kvalitu slovenského športu, by získal od nadnárodných spoločností, ktoré pôsobia na Slovensku.

slovakia

left justify in out

"Ich podnikaním na Slovensku, kde tvoria zisk, majú prispievať určitou čiastkou na slovenský šport, prípadne vedu a kultúru," uviedol predseda SNS Andrej Danko. Tieto finančné prostriedky by chcel použiť na obnovu športovísk, podporu kanoistiky či lyžovania.

 

„Nastupujúca generácia cyklistiky a hráčov ľadového hokeja môžu rátať s výstavbou a modernizáciou štadiónov národného významu," informoval Danko. Ďalej poukázal, že šport je tiež jedno z lákadiel, ktoré prispieva rozvoju regiónov Slovenska. Odobrený vládny návrh schválil pre tieto účely 32,5 milióna eur.

 

Zdroje sa sústredia hlavne na miesta, kde bol šport dlhodobo zanedbávaný ako napríklad do Košíc, Prešova či Popradu. Na štrbskom plese plánuje vybudovať Športové centrum v bežeckom lyžovaní. Veľká časť financií by mala ísť na výstavbu či zveľadenie tréningových hál.

 

Finančné dotácie by mali zlepšiť podmienky našich reprezentantov a mladej generácie rýchlostných kanoistov v Komárne. Päť miliónov eur bude použitých na organizovanie súťaží, prípravu a účasť slovenských reprezentantov v zimných olympijských ako aj paralympijských hrách v Pjongčangu a v neposlednom rade na realizáciu národných projektov športu zameraných na mládež a vybavenie v školách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona