Danko: Ak dôjde k zlepšeniu vzťahov USA a Ruska, EÚ nemôže ostať mimo

NETKY.SK • 9 November 2016, 16:41 • 2 min
Danko: Ak dôjde k zlepšeniu vzťahov USA a Ruska, EÚ nemôže ostať mimo

BRATISLAVA - Voľby sa nekomentujú, voľby sa rešpektujú a treba preto uznať, že USA majú nového prezidenta. Vyhlásil to dnes predseda NR SR Andrej Danko (SNS) v reakcii na zvolenie Donalda Trumpa za nového prezidenta Spojených štátov amerických.

slovakia

left justify in out

"Budeme sledovať prvé kroky prezidenta Trumpa. Už sú avizované niektoré stretnutia s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Je dôležité, aby EÚ neostala mimo tejto hry. Ak dôjde k zlepšeniu americko-ruských vzťahov, nemôže EÚ ostať mimo," upozornil Danko.

 

Šéf slovenského parlamentu zároveň zagratuloval Američanom k výberu prezidenta a vzdal hold všetkým porazeným. "Bol to vyrovnaný boj. Je to signál, že ľudia majú dosť štandardnej politiky a chcú zmenu. Ale aj tu si musí každý uvedomiť, či zmena má byť extrémna, ale pôjde o zmenu generácií v politike," dodal.

 

Víťazom amerických prezidentských volieb sa stal republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump. Porazil svoju demokratickú protikandidátku Hillary Clintonovú. Trump má vystriedať v Bielom dome dosluhujúceho Baracka Obamu 20. januára. Republikán bude v poradí 45. prezidentom USA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies